Társadalomtudományi és gazdasági
szakfordító és tolmács szakirányú továbbképzés

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán 1996 óta működő szakfordító- és tolmácsképző tanszékközi program célja olyan gyakorlati szakemberek képzése, akik a nyelvi szolgáltatások magyarországi és nemzetközi piacán hatékonyan képesek kamatoztatni tudásukat a különböző nemzeti és nemzetközi szervezetek és gazdasági társaságok működése szempontjából nélkülözhetetlen interkulturális nyelvi közvetítőként.

Az államilag elismert oklevelet nyújtó két-, illetve három féléves programban az SZTE szakoktatói, illetve fordítás- és tolmácsoláselméleti szakemberei mellett hivatásos fordítók és tolmácsok, valamint az Európai Parlament akkreditált tolmácsai, továbbá különböző hivatalos szervek és gazdasági társaságok képviselői is oktatnak.
Oktatók

A piacképes szakfordítói, illetve tolmácsolási és szinkrontolmácsolási ismereteken túl európai uniós, valamint gazdasági, politikai és jogi ismereteket nyújtó – gyakorlatorientált – képzésnek többek között szerves részét képezi egy olyan alapozó kurzus is, amely a résztvevőket bevezeti a számítógépes fordítástámogatás rejtelmeibe.
Hálóterv

A szakfordítóképzésben részt vevők elhelyezkedését a fordit.hu fordítói közösség is segíti, három hónapos térítésmentes tagsággal támogatva a képzés hallgatóit.

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók számára az OFFI Zrt. Kelet-magyarországi Területi Központja, valamint a szegedi székhelyű Hunnect Kft., Magyarország harmadik legnagyobb idegen nyelvi szolgáltatója szakmai gyakorlatot biztosít.

A képzésről bővebben

Aktuális

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara angol nyelvből esti képzési rendszerű, költségtérítéses formában induló szakirányú (posztgraduális) szakfordítóképzést hirdet 2023. szeptemberi kezdéssel.

Jelentkezési határidő és a felvételi vizsga tervezett időpontja:

Jelentkezési határidő: 2023. június 15.
Írásbeli felvételi vizsga: 2023. június 30.

A jelentkezési eljárás díja: 4.000 Ft
A felvételi vizsga díja: 10.000 Ft
A képzés díja: 230.000 Ft/félév

Jelentkezés:

SZTE BTK
Dr. Dudits András programkoordinátor
dudits@lit.u-szeged.hu

Jelentkezés