Kari Kurír

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hírlevele

Elektronikus változat:

230. szám - 2009. december 15.

Hírek, információk


1.
2009. december 21-tõl 2010. január 4-ig a Dékáni Hivatal valamennyi fogadóórája szünetel. A Tanulmányi Osztály a fenti idõszakban munkanapokon 10.00-11.30 között fogad.


2.
A 2009. november 26-án megtartott 2009/2010. tanév II. rendes Kari Tanácsülés határozatai:

A Kari Tanács nyílt szavazással egyhangúlag (15 igen, 0 nem, 0 tartózkodom) támogatja a Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék megalakítását a Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelvi és Irodalmi Intézetében. (100/2009.)
A Kari Tanács titkos szavazással egyhangúlag (15 igen, 0 nem, 0 tartózkodom) támogatja:

Molnár Éva adjunktus kinevezésének 2010. 02. 01-jétõl történõ határozatlan idejû meghosszabbítását a Neveléstudományi Intézetben. (101/2009.)
Tekulics Judit adjunktus kinevezésének 2010. 01. 01-jétõl történõ határozatlan idejû meghosszabbítását az Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszéken. (102/2009.)


3.
A Kari Tanácsi választás eredményeirõl jegyzõkönyv készült 2009. november 26-án, a Bölcsészettudományi Kar Dékáni Hivatalában (oktató, kutató, valamint nem oktató nem kutató képviselõjének választása), amely teljes terjedelmében megtekinthetõ a http://www.arts.u-szeged.hu/letoltes/jkktval2009.pdf címen. A szavazócédulák összesítése, valamint a megbízások elvállalása utáni, 2009. december 15-én, az egyenlõ szavazatszámot kapott póttagok közötti sorsolást követõen az alábbi eredmény született:

Angol-Amerikai Intézet

Tag: Szõnyi György Endre
Póttag: Gombosné Haavisto Kirsi
, Matuska Ágnes, Vajda Zoltán

Germán Filológiai Intézet

Tag: Horváth Géza
Póttag: Hárs Endre
, Vargáné Drewnowska Ewa, Scheibl György

Magyar Nyelvi és Irodalmi Intézet

Tag: Forgács Tamás
Póttag: Balázs Mihály
, Fogarasi György, Szilasi László

Neveléstudományi Intézet

Tag: Vidákovich Tibor
Póttag: Csíkos Csaba
, Molnár Edit Katalin, Józsa Krisztián

Összehasonlító Kultúratudományi Intézet

Tag: Nagyillés János
Póttag: Draskóczy Miklósné
, Simon András, Czerovszki Mariann

Pszichológiai Intézet

Tag: Szokolszky Ágnes
Póttag: Németh Dezsõ
, Szabó Éva, Tisljár Roland

Romanisztika Intézet

Tag: Madarász Klára
Póttag: Berta József Tibor
, Gécseg Zsuzsanna, Jancsó Katalin

Szláv Intézet

Tag: Bagi Ibolya
Póttag: Bibok Károly
, Farkas Baráthi Mónika, Kocsis Mihály

Társadalomelméleti Intézet

Tag: Feleky Gábor
Póttag: Katona Péter
, Pavlovits Tamás, Gyenge Zoltán

Történeti Intézet

Tag: Kövér Lajos
Póttag: Almási Tibor
, Marjanucz László, J. Nagy László

Nem oktató, nem kutató

Tag: Kelemen Éva
Póttag: Kothencz Mihály
, Csernik Antal, Györgyeyné Login Adrienne


4.
Csernus Sándor, az SZTE BTK dékánja december 3 és 9 között látogatást tett Egyiptomban az egyetemközi együttmûködés fejlesztése céljából. A delegációt Szabó Gábor, az SZTE rektora vezette. Rektori és dékáni szintû tárgyalások folytak a világ egyik legrégebbi, 898-ban alapított egyetemén, az Al-Azhar Iszlám Egyetemen (itt a BTK-t illetõen mindenekelõtt a pszichológia, az arab nyelv és civilizáció, az iszlám kultúra terén várható együttmûködés, és érdeklõdés nyilvánult meg a vallástudomány terén történõ együttmûködés iránt), az Ein-Shams Egyetemen, ahol a Germanisztikai Intézetben magyar lektor is mûködik, és ahol az együttmûködés iránt a történelem, az irodalom, a hispanisztika, vizuális kultúra, a hungarológia és a szociológia terén tapasztalható elsõsorban érdeklõdés. A két Kar közötti megállapodás értelmében MÖB finanszírozással a BTK két doktoranduszt fogad (az egyikük a történeti, a másikuk az irodalmi doktori programba kíván bekapcsolódni.) Fokozatszerzésük esetén megteremtõdnek a feltételei egy magyar tanszék létrehozásának az Ein Shams Egyetem Bölcsészeti Karán, melyet a Kar és az Egyetem vezetése támogat. Ugyancsak látogatásra került sor és kapcsolatfelvétel történt az Alexandriai Egyetemmel, melynek bölcsészeti kara több területen – így francia nyelv és irodalom, mediterrán tanulmányok, régészet, európai tanulmányok, hungarológia – mutat készséget az együttmûködésre, s a delegáció látogatást tett az Alexandriai Könyvtárban is. Az Alexandriai Egyetem tagja ugyanannak az euro-mediterrán egyetemi hálózatnak (EMUNI), melynek alapítói között a Szegedi Tudományegyetem is jelen van. Megbeszélésre került sor az Egyiptomi Egyetemi Elnöki Tanács fõtitkárával is, ahol Magyar-Egyiptomi Felsõoktatási Fórum 2010 tavaszi magyarországi megrendezésének gondolata vetõdött föl. Egyiptom az EU részérõl az együttmûködési programokban (pl. Tempus) kiemelten támogatott unión kívüli országok közé tartozik. Az egyiptomi felsõoktatási intézmények kiemelten érdeklõdtek az SZTE idegen nyelvû képzései iránt. Az egy aláírt és a két további elõkészített szerzõdés oktatási és tudományos együttmûködést, valamint oktató- és hallgatócserét irányoz elõ. A találkozókat karunk oktatója, Zimonyi István kulturális tanácsos, a Kairói Magyar Kulturális Intézet igazgatója készítette elõ.



Rendezvények, konferenciák, elõadások


1.
2009. november 11-én a Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék konferenciát rendezett „Querfurti Brúnó: hittérítõ az elsõ ezredforduló korában” címmel, a hittérítõ vértanúságának 1000. évfordulójára emlékezve. A rendezvényen elõadást tartott Koszta László: A pécsi püspökség alapítása; Puskely Mária: Vita et passio Sanctorum Benedicti et Johannis sociorumque suorum; Halmágyi Miklós: Querfurti Brúnó felfogása saját népérõl és Európa más népeirõl; Tóth Sándor László: Querfurti Brúnó és a fekete magyarok; Font Márta: Querfurti Brúnó kijevi útja: kérdések és feltevések; Galamb György: Hittérítõk és pogányok az elsõ ezredforduló Közép-Európájában.


2.
2009. november 13-15-én a Kolozsváron megrendezett X. RODOSz (Romániai Doktoranduszok és Fiatal kutatók Országos Szövetsége) Konferencián a Szegedi Tudományegyetemrõl részt vett Kovács Szilvia, a Középkori Egyetemes Történeti Tanszék munkatársa, Halmágyi Miklós, az MTA-SZTE-MOL Magyar Medievisztikai Kutatócsoport munkatársa, Révész Éva, a Régészeti Tanszék munkatársa, Máté Ágnes, a Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék munkatársa, Szõcs Tibor, G. Tóth Péter (tanársegéd, Bálint Sándor Valláskutató Intézet), Igaz Levente, Makó Gergõ, Dr. Szabó Pál Medievisztikai PhD-hallgatók, Kresák Eszter, Tamás Ágnes, Antos Balázs Modern Történeti PhD-hallgatók. A konferencián elhangzott elõadások zömébõl két lektorált tanulmánykötet készült a konferencia idõpontjára. A konferenciát záró fogadáson megemlékeztek a RODOSz tizedik születésnapjáról.


3.
2009. november 4-én került megrendezésre az MTA Történettudományi Bizottsága megbízásából a Szádeczky-Kardoss Lajos és a Szédeczky-Kardoss család címû tudományos konferencia az MTA Szegedi Területi Bizottsága Filozófiai- és Történettudományi Szakbizottsága, a Magyar Történelmi Társulat Szegedi és Csongrád Megyei csoportja, a Történeti Segédtudományok Tanszék, a Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék és a Szegedi Középkorász Mûhely közös szervezésében, melyen megemlékeztek a neves kolozsvári és szegedi tudósokat nevelõ családról Szádeczky-Kardoss Lajos születésének 150. évfordulója alkalmából. A rendezvényen elõadást tartott R. Várkonyi Ágnes Szádeczky-Kardoss Lajos és a pozitivista történetírás Magyarországon, Vekov Koly Történelemoktatás a kolozsvári egyetemen 1918-ig, Kordé Zoltán Szádeczky-Kardoss Lajos és a székely történelem, Tóth Sándor László Szádeczky-Kardoss Lajos török kori kutatásai, Kis Domonkos Dániel A Szádeczky-Kardoss család - Szádeczky-Kardoss Lajos és családja, Vajda Tamás Szádeczky-Kardoss Lajos szegedi évei, Gaál György Történettudósok sírja a házsongárdi temetõben, Olajos Teréz Az antik görögöktõl az avarok történetéig - Szádeczky-Kardoss Samu címmel.

4.
2009. november 26-27-én a „De humanitate Europea” címmel konferenciát rendezett Debrecenben a Hungaria Latina Magyar Neolatin Társaság a Debreceni Egyetemmel közösen. A konferencián elõadást tart Prof. Szörényi László, Lázár István, Tar Ibolya, Máté Ágnes, Ábrahám Ádám, Petneházi Gábor, a Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék munkatársai.


5.
Kispál Tamás tanársegéd (Német Nyelvészeti Tanszék) 2009. november 19-én „Metaphorische Motiviertheit beim Erlernen von Idiomen” címmel elõadást tartott a berlini Humboldt Egyetemen (Humboldt-Universität zu Berlin, Institut für deutsche Sprache und Linguistik)


6.
Bernáth Árpád (Német Irodalomtudományi Tanszék) 2009. november 20-án plenáris elõadást tartott az ELTE Germanisztikai Intézete által szervezett nemezközi Schiller-konferencián „Das Vollkommene bei Goethe und Schiller” címmel. A háromnapos konferencia Traditionen c. szekcióját Hárs Endre (Német Irodalomtudományi Tanszék) vezette.


7. J. Nagy László
professzor (Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanulmányok Tanszék) 2009. november 11 és 15 rész vett és elõadást tartott (A Maghreb térség és Magyarország a modern korban) a Marokkói Királyi Történettudomány Intézet által rendezett nemzetközi tanácskozáson Rabatban.


8.
A Temesvári Vest Egyetem (Universitatea de Vest) Spanyol Tanszékének szervezésében 2009. november 6-7. között került sor a „Hispán tanulmányok a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégióban” címû nemzetközi tudományos konferenciára, amelyen részt vett a Hispanisztika Tanszék több munkatársa. Berta Tibor tanszékvezetõ egyetemi docens „Paralelos en la evolución de las construcciones de participio y de infinito”, Csikós Zsuzsanna egyetemi docens „La presencia de la historia en la narrativa de Carlos Fuentes” címmel tartottak elõadást.


9.
Javier Pérez Bazo, a Budapesti Cervantes Intézet igazgatója 2009. november 18-án látogatást tett a Hispanisztika Tanszéken, ahol megbeszélést folytatott a tanszék oktatóival.


10.
A barcelonai Ramon Llull Intézet és a Hispanisztika Tanszék közös szervezésében 2009. november 12-én került megrendezésre a Magyar-Katalán Nap, amelyen a tanszék oktatói közül Berta Tibor tanszékvezetõ egyetemi docens „Katalán tanulmányok Magyarországon”, Anderle Ádám egyetemi tanár „Gerõ Ernõ Barcelonában” címmel tartottak elõadást.


11.
Ferwagner Ákos adjunktus (Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanulmányok Tanszék) 2009. november 12-14. között részt vett a franciaországi Montpellier-ben a La Maison des Sciences de l'Homme de Montpellier és az Université Paul-Valéry Montpellier 3 által szervezett "Échanges humains et culturels en Méditerranée dans les manuels scolaires" címû nagyszabású nemzetközi tudományos konferencián, ahol "La Méditerranée dans les manuels d'histoire hongrois" címmel elõadást tartott.


12.
2009. november 20-án az Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanulmányok Tanszék és a Történettudományi Doktori Iskola szervezésében "A városok szerepe a Mediterráneum történetében" címmel a Kari Konferenciateremben jó hangulatú, magas szakmai színvonalú konferenciát tartottak, ahol a doktori iskola volt és jelenlegi hallgatói, valamint tunéziai, budapesti és veszprémi vendégelõadók adták elõ legfrissebb kutatási eredményeiket.


13.
Kincses Nagy Éva (Altajisztikai Tanszék) „Islamization of the Legend of the Turkish Ethnogenesis” címmel elõadást tartott a Kairói Magyar Kulturális Intézetben 2009. december 1-jén.

14.
Matuska Ágnes (Angol Tanszék) december 1-jén az újvidéki Bölcsészettudományi Kar fennállásának 55. évfordulója alkalmából rendezett „Encounter of Cultures” elnevezésû konferencián "Exploring Versions of Reality - Multimedia and Theatre in Contemporary Shakespeare Adaptations" címmel elõadást tartott. Elõadásának írott változata a konferencia szervezõi által szerkesztett jubileumi tanulmánykötetben is megjelenik.


15. Kontra Miklós
(Angoltanár-képzõ és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék) „Megjegyzések nyelvi identitásunk intézményes rombolásáról” címmel tartott elõadást 2009. december 5-én az ELTE Társadalomtudományi Karán rendezett „Emlékezés, Identitás, Diskurzus” konferencián.


16. Doró Katalin
(Angoltanár-képzõ és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék) a Szaknyelvoktatók és –Kutatók Országos Egyesülete IX. Konferenciáján „Értem vagy mégsem? Elsõéves bölcsészek (szak)nyelvi fejlesztése” címmel tartott elõadást a Pannon Egyetemen.


17.
A Neveléstudományi Intézet több munkatársa bemutatta kutatási eredményeit a IX. Országos Neveléstudományi Konferencián, (http://www.nevelestudomany.hu/onk2009/) amely 2009. november 19. és 21. között zajlott Veszprémben. A 21 elõadás általában közös kutatásokra épülõ többszerzõs anyag: Csapó Benõ (1), Csíkos Csaba (1), Fejes József Balázs (3), Józsa Krisztián (3), Kasik László (3), Kelemen Rita (2), Kinyó László (3), Korom Erzsébet (2), Molnár Edit Katalin (1), Molnár Gyöngyvér (1), Vidákovich Tibor (1), Vígh Tibor (1). Fejes József Balázs és Józsa Krisztián 1-1 szimpózium elnökeként is közremûködött.
A Neveléstudományi Doktori Iskola más oktatói, végzett és jelenlegi hallgatói, valamint a Neveléstudományi Intézet pedagógia szakos hallgatói összesen 23 elõadásban voltak érintettek: Balogh Virág (1), Barassevich Tamás (2), Bohács Krisztina (2), Dohány Gabriella (1), Dorner Helga (1), Gönczy László (1), Herzog Csilla (2), Hidvégi Péter (1), Hódi Ágnes (1), Kelemen Valéria (1), Kelemen-Molitorisz Anikó (1), Kétyi András (1), Molnár Pál (2), Nagy Judit (2), Nagy Lászlóné Antal Erzsébet (2), Nagy Zsuzsanna (1), Papp László (1), Pintér Henriett (1), R. Tóth Krisztina (2), Sominé Hrebik Olga (1), Szenczi Beáta (3), Takács István Károly (2), Tánczos Tímea (1), Tóth Edit (3). R. Tóth Krisztina 1 szimpózium elnöki feladatait is ellátta.
Csapó Benõ, Pukánszky Béla és Vidákovich Tibor a szervezõk felkérésére szekcióelnöki tisztséget is elláttak, valamint Vidákovich Tibor a Tudományos Programbizottság tagja volt.
Az MTA Pedagógiai Bizottságának döntése alapján a jövõ évi, X. Országos Neveléstudományi Konferencia elnöke a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézetének habilitált egyetemi docense, Csíkos Csaba lesz.


18.
Csapó Benõ professzor, a Neveléstudományi Intézet vezetõje, a MTA Közoktatási Elnöki Bizottság tagja 2009. november 26-án részt vett a MTA által szervezett „A tudomány a közoktatásért. Hogyan lesz tudásalapú a 21. század Magyarországa” címû tudományos ülésen, amelyen „Milyen messze vagyunk a 21. századtól? Az elmaradt rendszerváltozás következményei a közoktatásban” címmel tartott elõadást.


19.
A Dynamic Assessment of Functioning and Oriented at Development and Inclusive Learning (www.daffodilproject.org) címû kutatási program keretében 2009. november 29. és december 2. között a Szegedi Tudományegyetem szervezte a „A New DAFFODIL Model of Integrated Assessment & Intervention. Good Practices in dynamic and Contextual Assessment of Children with Special Needs” címû nemzetközi konferenciáját, amelyen Csapó Benõ professzor, a Neveléstudományi Intézet vezetõje, Bohács Krisztina és Tóth Edit, a Neveléstudományi Doktori Iskola PhD. hallgatói vettek részt.
Csapó Benõ professzor „Introduction: Assessment of learning , including SEN students” címmel és Bohács Krisztina „Paradigms and Practices of Dynamic and Contextual Assessment Systems” címmel tartott elõadást.


20.
A Neveléstudományi Intézet és a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár 2009. november 16-án és 17-én „Készségfejlesztés gyermekkorban: a DIFER Programcsomag” címmel konferenciát rendezett Békéscsabán a Diagnosztikus Fejlõdéssegítõ Rendszer (DIFER Programcsomag) megjelenésének 5. évfordulója alkalmából.
A konferencián a Neveléstudományi Intézet három munkatársa (Józsa Krisztián, Nagy József, Zsolnai Anikó), a Neveléstudományi Doktori Iskola három jelenlegi (Gévayné Janurik Márta, Nagy Zsuzsanna és Szombathelyiné Nyitrai Ágnes) és egy végzett hallgatója (Fazekasné Fenyvesi Margit) tartott elõadást.


21.
2009. november 27-én „A deszegregáció sikerkritériumai” címmel a Neveléstudományi Intézet, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Esélyegyenlõségi Fõigazgatósága, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., Esélyegyenlõségi Igazgatósága és a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület konferenciát rendezett.
A tanácskozás célja a – többek között a Neveléstudományi Intézet által mûködtetett – szegedi és hódmezõvásárhelyi deszegregációs programokat támogató Hallgatói Mentorprogram disszemináció volt.
A konferencián Csapó Benõ professzor, a Neveléstudományi Intézet vezetõje „Az együttnevelés dilemmái: érvek és ellenérvek” címmel, Fejes József Balázs tanársegéd „A Hallgatói Mentorprogram pedagógiai keretei, a mentorálás tapasztalatai” és Nagy Judit, a Neveléstudományi Doktori Iskola doktorjelöltje „A Hódmezõvásárhelyi Deszegregációs Program bemutatása” címmel tartott elõadást.


22.
Hoffmann Zsuzsanna (Ókortörténeti Tanszék) könyvbemutatóval egybekötött elõadást tartott december 10-én Hódmezõvásárhelyen, a Városi Könyvtár Olvasótermében. A bemutatott kötet: C. Plinius Secundus: Naturalis historia. Természetrajz XIV-XVIII. (fordította, a jegyzeteket, az elõ- és utószót írta: Hoffmann Zsuzsanna). Az elõadás címe „Római mezõgazdaság a principatus elsõ századában” volt.



Könyvespolc


1.
Megjelent az Apertúra õszi száma. www.apertura.hu


2.
Megjelent Bernáth Árpád társszerkesztésben Heinrich Böll mûveinek kritikai kiadását nyújtó „Kölner Ausgabe” 8., 20. és 24. kötete a Kiepenheuer &Witsch gondozásában. A 2002-ben indult, 27 kötetre tervezett gyûjteményes kiadás utolsó három kötete jövõre várható. Valamennyi kötet megtalálható az egyetemi könyvtárunkban.


3.
„Vida y sociedad en América Latina durante la colonia (siglos XVI-XIX)” címmel megjelent Tóth Ágnes egyetemi docens (Hispanisztika Tanszék) könyve a JATEPress Kiadó gondozásában. 179. oldal.


4.
Megjelent Csúri Károly (Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszék) szerkesztésében a 2007. szeptember 26-30. között, Szegeden megrendezett „Schön, aber unverständlich?“ Georg Trakl und die literarische Moderne címû konferencia elõadásainak gyûjteményes kötete: „Georg Trakl und die literarische Moderne” címen, a tübingeni Niemeyer kiadó gondozásában.


5.
Az idén 65 éves Rozsnyai Bálint tiszteletére, a Kar támogatásával és a JATEPress közremûködésével, jubileumi kötet készült. A könyv átadására a Kari Tanácsteremben került sor december 1-jén.


6.
A Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottsága kiadásában megjelent az „Új kutatások a neveléstudományokban” címû tanulmánykötet. A könyv a 2008-as Országos Neveléstudományi Konferencián részt vett kutatók közül 39 szerzõ 26 válogatott, lektorált elõadását tartalmazza. A tanulmányok közül 5 a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézet 7 oktatójának (Csapó Benõ, Csíkos Csaba, Kasik László, Molnár Gyöngyvér, Vidákovich Tibor, Vígh Tibor, Zsolnai Anikó), valamint a Neveléstudományi Doktori Iskola 2 volt és jelenlegi hallgatójának munkája (Pap-Szigeti Róbert, R. Tóth Krisztina).


7.
A Tiszatáj Alapítvány gondozásában megjelent Sághy Miklós adjunktus (Film- és Irodalomelmélet Tanszéki Csoport) monográfiája, melynek címe: A fény retorikája - a technikai képek szerepe Mándy Iván és Mészöly Miklós munkáiban.


8. Megjelent: Hoffmann Zsuzsanna (Ókortörténeti Tanszék) "Antik nevelés" címû kötete ez év novemberében a Gondolat Kiadónál.



Tudományos és PhD hírek


1.
Dácz Enikõ: A Nibelung-ének kortárs recepciója c. PhD-értekezését (Témavezetõ: Bernáth Árpád, opponensek Prof. Franz Josef Holznagel – Rostock, Kurdi Imre – ELTE) 2009. november 19-én eredményesen megvédte.



Pályázatok


1.
A magyarországi Joseph Pulitzer Emlékdíj Alapítvány Kuratóriuma pályázatot hirdet a nyomtatott és az Internetes sajtóban, valamint a rádióban és a televízióban dolgozó újságírók számára. Határidõ: 2010. január 10. Részletek a www.pulitzer.hu címen.


2.
A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet, ’Comenius tanárasszisztensi akció’ néven leendõ tanárok részére. Határidõ: 2010. január 29. Részletek a www.tka.hu címen.


3.
A Nemzetközi Visegrádi Alap ösztöndíjairól további információhoz juthat a http://www.visegradfund.org címen. Jelentkezési határidõ: 2010. január 31.


Minden kedves olvasónknak, Karunk és Egyetemünk valamennyi dolgozójának, oktatójának és hallgatójának
boldog karácsonyi ünnepeket, sikeres vizsgaidõszakot és eredményekben gazdag új esztendõt kívánunk.

Kari Kurír
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hírlevele
Kiadja az SZTE BTK Dékáni Hivatala
Felelõs kiadó: Dr. Csernus Sándor dékán
Felelõs szerkesztõ: Pereszlényi Gábor pályázati referens
Következõ lapzárta: 2010. január 12.

Aktuális pályázatok határidõ-táblázata

Határidõ

Meghirdetõ

A pályázat célja, címe

Megjel enés helye

2010. jan. 10.

Pulitzer A.

Pályázat

Kurír 230.

2010. jan. 22.

NFÜ

Román-magyar együttmûködés

Kurír 228.

2010. jan. 29.

Tempus

Comenius tanárasszisztens

Kurír 230.

2010. jan. 31.

Visegradfund

VSP

Kurír 230.

2010. jan. 31.

Onassis Alapítvány

Ösztöndíjak

Kurír 229.

2010. feb. 2.

EB

Kutatástámogatás

Kurír 228. 

       

Folyamatos

Kanadai Nemzetk. FÜ

Utazástámogatás

Kurír 173.

Folyamatos

OMAA

Ausztria-Mo.együttmûködés

Kurír 114.