Kari Kurír

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hírlevele

Elektronikus változat:

201. szám - 2007. október 8.

Információk


1.
2007. október 17-én, szerdán, 18 órától tartja a Mindentudás Egyeteme keretében „Az erdélyi felsõoktatás története Kolozsvártól Szegedig” címmel elõadását Szögi László, az ELTE Egyetemi Könyvtár fõigazgatója.


2.
A Kar 2007. szeptember 29-én az Auditorium Maximumban tartotta díszdiploma-átadási ünnepségét a 65-60-50 éve végzett középiskolai tanároknak. Ekkor köszöntötték a 2007/2008. tanévben Köztársasági Ösztöndíjat elnyert hallgatókat is. A díszokleveleket Almási Tibor, a Bölcsészettudományi Kar dékánja, a Köztársasági Ösztöndíj adományozó okiratait Badó Attila, az SZTE hallgatói rektorhelyettese adta át. Ebben az évben díszdiplomát kaptak:

vasdiplomát (65 éve végeztek) 1 fõ

– Lengyel Gyuláné Rácz Rozália

gyémántdiploma (60 éve végzetteknek) 2 fõ

– Halápi Ferencné dr. Sári Ilona
– Dr. Papp Gyula

aranydiplomát (50 éve végzetteknek) 68 fõ

– Ábrahám Mária Magdolna
– Argay Bálint Gyula
– Bálint Lászlóné Gyurity Klára
– Balogh Istvánné Müller Judit
– Balogh Lászlóné Nagy Irma
– Beck Zoltánné Bodor Anna
– Beke Mihályné Tóth Erzsébet
– Dr. Bernáth József
– Dr. Bernáth Józsefné Kovács Erzsébet
– Bódi Jánosné Bénik Mária
– Cseresnyés Gézáné Megyeri Katalin
– Csöme Lajos
– Csullag Lajos
– Dr. Dienes Erzsébet
– Dobó Irén
– Drahos Jánosné Döme Mária
– Dr. Freppán György
– Dr. Freud Gézáné Kastner Anna
– Földi Vilmos József
– Dr. Gábris Józsefné Bukovinszki Mária
– Glósz Lajos Gyula
– Halmos Józsefné Ezeres Anna
– Hegedûs Józsefné Csernák Matild
– Illés Endréné dr. Movik Angéla
– Dr. Ilia Mihály
– Dr. Ilia Mihályné Gál Julianna
– Dr. Juhász Antal
– Kaári Sándor
– Kajtárné Csay Éva Ilona
– Dr. Kanyó Ferenc
– Keresztes János
– Kiss Lászlóné D. Szabó Éva
– Dr. Kolta Lászlóné Mádi Piroska
– Kovács Istvánné Fodor Etelka
– Dr. Krupa András
– Dr. Krupa Andrásné Nagy Katalin
– Kunos Ferenc
– Dr. Kulcsár Péter
– Lantos Istvánné Sajti Mária
– László Sándor
– Makrai Lászlóné Kalocsai Elvíra
– Dr. Mayer Gyula
– Mészáros Julianna
– Mucsi Erzsébet
– Nagy Imre
– Nagy Miklós
– Nyemcsok Mihály
– Ollé György
– Oroszlán Józsefné Eppich Terézia
– Ottó Ferenc
– Pátkay Imréné Kisjuhász Ilona
– Romhányi Zsuzsanna
– Sándor Lajos
– Simon Ferencné Kenéz Rózsa
– Szabó Istvánné Szák Kocsis Mária
– Szalontay Mihályné Orbán Veronika
– Szatmári Sándor
– Dr. Szûcs Alajosné Séllei Eszter
– Tekulics János Gyula
– Tóth Béla
– Tóth Jánosné Kincses Klára
– Varga Ferenc
– Varga Ferencné Szalai Erzsébet
– Varga Sándor
– Dr. Vezényi Pál
– Vicsek András
– Zelman Ferenc

A 2007/2008. tanévben Köztársasági Ösztöndíjat elnyert hallgatók (27 fõ):

– Arany Mihály György
– Bácsi Éva
– Bakti Kornélia
– Balázs Éva
– Balázs Patrícia
– Balogh Virág
– Cserháti Ágnes
– Csûry Angéla
– Dunai Tamás
– Gerse Andrea
– Gyöngyössy Orsolya
– Hugyecz Krisztina
– Iván Eszter
– Janacek Karolina
– Kiss Attila
– Kõszeghy Anna
– Lantos Katalin
– Lázár Eszter
– Németh Ágnes Lilla
– Rauzs Olga Sarolta
– Sas Andrea
– Szombathelyi Adrienn Ágnes
– Szombathelyi Nóra
– Tamás Ágnes
– Turi Tímea
– Tusori Szabolcs
– Udvarhelyi Boglárka


3.
Két új tanteremmel gyarapodott a BTK. Az egyik a hajdani Állattani Tanszék laboratóriuma (107-es) terem, a másik a volt Embertani Tanszéken található. Egyelõre mindkét terem kari kezelésben van.



Rendezvények, konferenciák, elõadások


1.
Szeptember 13 és 16 között zajlott Szegeden, Visegrádon és Budapesten a „Diplomacy in the Countries of the Angevin Dynasty in the Thirteenth-Fourteenth Centuries – La diplomatie des états a angevins aux XIIIéme et XIVéme siécles” címmel a SZTE Középkori és Kora-újkori Magyar Történeti Tanszéke, a MTA-SZTE Magyar Medievisztikai Kutatócsoportja, a CEU Department of Medieval Studies és az Université d'Angers által szervezett konferencia, amelyen a Történeti Intézet következõ oktatói adtak elõ (zárójelben az elõadások címei):

– Galamb György (Les ordres mendiants, l' évangelisation et la diplomatie dans les Balkans)
– Homonnai Sarolta (Le délégué d' Edouard III en Hongrie au XIVe siécle – le déroulement quotidien d' un voyage diplomatique en 1346)
– Kordé Zoltán (Le rôle de la haute-noblesse dans les régions étrangéres à partir de l' exemple des voïvodes de Transylvanie)
– Petrovics István (William of Koppenbach and Valentin of Alsán, bishops of Pécs as diplomats)
– Piti Ferenc (A planned campaign of King Charles I of Hungary to Dalmatia in 1340)
– Szántó Richárd (Diplomatic correspondence between Louis the Great, king of Hungary and Edward III, King of England (1345-1346)).


2.
Wojtilla Gyula, az Ókortörténeti Tanszék professzora az Universita degli Studi di Milano által rendezett 'Kings and ascetics in Indian classical literature' nevû nemzetközi szemináriumon 2007 szeptember 21-én „The king is hunting. It is good or bad?” címen tartott elõadást Milánóban.


3.
Az MTA Magyar-Spanyol Történész Vegyesbizottsága, az SZTE Hispanisztika Tanszéke, a Spanyol Nagykövetség és a Veszprémi Egyetem Társadalomtudományi Tanszéke közös szervezésében kétnapos spanyol nyelvû konferenciára került sor szeptember 20-21-én.
Budapesten, az MTA székházban a magyar-spanyol diplomáciai kapcsolatok (1977-2007) volt a téma, másnap Veszprémben a spanyol-közép-európai diplomáciai kapcsolatokról tartottak elõadásokat. A magyarokon (Szegedrõl Anderle Ádám, a konferencia szervezõje) kívül spanyol, szlovák, lengyel, cseh, olasz és török történészek tartottak elõadásokat.
Szeptember 21-én délután a szegedi történész doktori iskola hat hispanista doktorandusza (Tari Adrienn, Farkas Pálma, Marosi Ágnes, Virágh Anna, Lénárt András, Bodó Katalin) tartott nagy érdeklõdést és elismerést kiváltó kutatási beszámolót.


3.
Az Institut für Deutsche Sprache (IDS) „Eurogramm” címû nemzetközi kutatóprojektje szegedi ülésszakának keretében a Német Nyelvészeti Tanszék 2007. október 9-én 14 órától „Flexionsmorphologie kontrastiv und typologisch” címmel német nyelvû konferenciát rendez. Helye: SZAB-Székház (6720 Szeged, Somogyi utca 7.) 110 terem.


4.
Pavlovits Tamás (Filozófia Tanszék) szeptember 18 és 21 között részt vett Párizsban a Société de Port-Royal által szervezett nemzetközi konferencián, amely Pascal „Vidéki levelek” címû mûvének 350. évfordulója alkalmával került megrendezésre. Elõadásának címe: "Théologie morale et morale théologique - Le caractere rationnel de la morale dans Les Provinciales" (Morálteológia és teológiai morál - A morál racionális jellege a Vidéki levelekben) volt.


5.
A Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék emlékülést rendez 2007. október 13-án 10 órai kezdettel az öt éve elhunyt oktató és kutató Bellon Tibor emlékére, s terveik szerint egyik termét róla fogják elnevezni. Ugyanaznap délután 14 órakor tartja közgyûlését a szegedi néprajzkutatókat tömörítõ Solymossy Sándor Társaság, átadják a tanszéki diplomákat, s rendezik meg a szegedi néprajzkutatók találkozóját. A részletes program megtalálható a Kar honlapján, az Aktuális rovatban.


6.
2007. szeptember 27. és 29. között került sor az Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszék által szervezett "Schön, aber unverständlich?" Georg Trakl und die literarische Moderne címû nemzetközi Humboldt-konferenciára, melynek témakörei a következõk voltak: a Trakl-kutatás elméleti-módszertani kérdései; képiség, textualitás és intertextualitás; interpretációk; a Trakl- életmû az irodalmi modernség összefüggésében. Szeptember 28-án nyílt meg a rendezvényhez kapcsolódó kiállítás: a Georg Trakl életét bemutató tárlat a Tanulmányi és Információs Központban tekinthetõ meg.


7.
Sándor Klára (Könyvtártudományi Tanszék) „On the razor's edge: blogging politicians” címmel tartott elõadást szeptember 29-én a Magyar Tudományos Akadémia és a T-Mobile hosszú évek óta futó, rangos mobil kommunikációs konferenciasorozatának idei eseményén (Towards a Philosophy of Telecommunications Convergence, szeptember 27-29.).


8.
Z. Karvalics László (Könyvtártudományi Tanszék) „Palaestria. Knowledge Producing Megamachines of the Future” címmel tartott elõadást 2007. október 2-án a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT), az Ithaka és az Institute for the Future (IFTF) Visions of the Future címû konferenciáján.


9.
2008 októberében az Amerikanisztika Tanszék rendezi a Magyar Amerikanisztika Társasaság kétévente sorra kerülõ konferenciáját – neves hazai és külföldi elõadók részvételével. A konferencia-felhívás hamarosan elérhetõ lesz a tanszéki honlapról: http://amerikanisztika.extra.hu/.


9.
Federmayer Éva (Amerikanisztika Tanszék) „Craze for the 'Yankee Tune': Ragtime in Fin-de-Siécle Budapest” (http://www.iasa2007.eu/workshop_visual-performative.html) címmel elõadást tartott a Nemzetközi Amerikanisztikai Társaság (http://www.iasaweb.org/IASA.html) 3. kongresszusán (http://www.iasa2007.eu/), melynek helyszíne a Lisszaboni Egyetem (Lisszabon, Portugália) volt.


10.
Mód László, a Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék tanársegédje július 19-23. között részt vett a Leedsben rendezett nemzetközi konferencián (Material Culture of Tourism), amelyen „Expressing national identity through a hungarian cultural heritage site” címmel tartott elõadást.


11.
A Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék Mód László vezetésével rendezte meg 8. nemzetközi diákszemináriumát 2007. augusztus 21-27. között, amely a „Water and Urban Life in a Hungarian Town” választotta kutatási témájául.


12.
Simon András, a Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék adjunktusa 2007. szeptember 4-én szakmai megnyitó elõadást tartott a Szabadkai Városi Múzeumban „A régi Szabadka vendéglõi, kávéházai, kocsmái és italmérõ helyei” címû kiállítás megnyitóján.


13.
2007. szeptember 8-án Topolyán, a Fiatal Néprajzkutatók Konferenciáján Simon András, a Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék adjunktusa elõadást tartott „Jázova települése, népessége és gazdálkodása” címmel. A konferencián Simon András és Juhász Antal, az „Egy bánsági falu népi mûveltségébõl” címû új tanszéki kiadvány szerkesztõi könyvbemutatót tartottak.


14.
2007. szeptember 26-30. között a Coimbra Group Task Force on Culture, Arts and Humanities (CAHTF) "Networking across Borders and Frontiers. A Multidisciplinary Approach to Demarcation and Connectedness in European Culture and Society" címmel, Grazban rendezett konferenciáján elõadásokkal vett részt Barna Gábor (Crossing the Borders. Meeting of Religions, Shaping the Sacred in the Age of Globalisation and the Internet) és Mód László (közösen Timo Virtanennel, Turun Yliopisto, Village-Town Relations in the Hungarian-Romanian Borderland), a Néprajzi Tanszék oktatói.


15.
Koszta László tanszékvezetõ docens (Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék) részt vett a "Die mitteleuroppaischen Kartausen in der Familie des Kartauserordens" címmel a szlovákiai Szepeskáptalanon 2007. szeptember 6-9. között rendezett nemzetközi konferencián, és "Die Eremiten im Ingarischen Königreich im 11. Jahrhundert" címmel elõadást tartott.


16.
Hunyadi Zsolt adjunktus (Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék) részt vett a "Die Rolle der Schriftlichkeit in den geistlichen Ritterorden des Mittelalters: innere Organisation, Sozialstruktur, Politik" címmel a lengyelországi Torunban 2007. szeptember 28-30. között rendezett nemzetközi konferencián és "Uses of literacy by the Templars and Hospitallers in the Medieval Kingdom of Hungary" címmel elõadást tartott.


17.
Bo Lönnqvist, a jyväskylä-i egyetem nyugalmazott professzora, egyetemünk díszdoktora 2007. október 1-5. között elõadásokat tartott a Néprajzi Tanszéken ”Ethnology and Nobility”, valamint „Dressing and Undressing on the Journey towards Authenticity” címmel. Lönnqvist professzort fogadta Almási Tibor, karunk dékánja is.


18.
A Svájci Néprajzi Társaság 40 fõs csoportjának tanulmányútját Északkelet-Magyarországon 2007. szeptember 20-23. között Barna Gábor (Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék) vezette. Ugyanõ 2007. június 21-én opponensként részt vett a Szlovák Tudományos Akadémia Néprajzi Kutatóintézetének nemzetközi bíráló bizottságában.

A Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék hallgatói Barna Gábor irányításával 2007. július 1-7. között megkezdték a gyulai Mária Múzeum gyûjteményének inventariázálását. Szintén Barna Gábor 2007. július 15-19. között terepmunkát végzett Óbecsén.


19.
Varga Sándor, a Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék tudományos segédmunkatársa négy hallgató közremûködésével táncfolklorisztikai kutatásokat végzett 2007. július 23-29. között az erdélyi mezõségi Szépkenyerûszentmártonban és Visában, augusztus 13-19. között pedig Széken.



Könyvespolc


1.
Az SZTE történész doktori iskolájának "Hispán Világ Története" alprogramjában az elõzõ évben megvédett négy doktori értekezés kiadására került sor.

– Pallagi Mária:"A spanyol semlegesség kérdése a bécsi diplomációban,1914-1918",
– Kökény Andrea: "Angol-amerikaiak Texasban, 1820-1838",
– Katona Eszter: "Spanyol-olasz kapcsolatok a második világháború idején".

A negyedik kötet az SZTE Hispanisztika Tanszéke és a Pueblai Egyetem Társadalomtörténeti Intézete közös kiadásaként jelent meg: Szente Varga Mónika: "La migración húngara en Mexico, 1900-1950".

Az Anderle Ádám által szerkesztett kötetek a Magyar Fejlesztési Bank támogatásával jelentek meg.


2.
A LITERATURA 2007/2 számának a narratív "hang" problémakörével foglalkozó tematikus blokkját Bernáth Árpád irányításával a Német Irodalomtudomány Tanszék munkatársai, Gyurácz Annamária és Szabó Erzsébet állították össze. A közölt tanulmányok fordításában a tanszék PhD-hallgatói is részt vettek.


3.
Megjelent: Pihurik Judit (Történeti Segédtudományok Tanszék) Naplók és memoárok a Don-kanyarból 1942-1943. Napvilág Kiadó, Budapest 2007. Szegedi bemutatója 2007. október 18-án lesz a SZAB-székházban, 16 órától. (II. e. 217. terem) A könyvet bemutatja A. Sajti Enikõ egyetemi tanár, az MTA doktora.


4.
A Könyvtártudományi Tanszék publikációi:

– Paleográfiai olvasókönyv könyvtár szakos hallgatóknak (Összeállította: Hegyi Ádám – Simon Melinda – Zvara Edina) JATE Press, Szeged, 2007 1-137.o. (Habent sua fata libelli III.)

– Z. Karvalics László. Az információs társadalom történetisége. Információs Társadalom 2007/3 47-69.o.

– Z. Karvalics László: Információs társadalom – mi az? Egy kifejezés jelentése, története és fogalomkörnyezete. In: Információs társadalom (Tankönyv) Szerk: Pintér Róbert Gondolat-Új Mandátum, 2007 29-46.o. (A tankönyv az „Általánosan mûvelõ” tárgyként meghirdetett Információs társadalom kurzus választható tananyaga)

– Z. Karvalics László Drabik-dimenziók: egy harminc éves tanulmány információtörténeti újraolvasása. In: Tanulmányok Péter Katalin 70. születésnapjára Történelmi Szemle 2007/2 (CD-melléklet) 1-10.o.

– Sándor Klára: Vissza a természeteshez. Világosság, 2007/9, 47-54


5.
Juhász Antal és Simon András (Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék) szerkesztésében megjelent a Táj és népi kultúra sorozat 6. köteteként „Jázova. Egy bánsági falu népi mûveltségébõl” címû tanulmánykötet, amelyben a tanszék oktatói mellett egykori hallgatói is publikáltak.


6.
Magyarlapád erdélyi magyar település néprajzát feldolgozó monográfiában megjelent Mód László (Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék) tanulmánya „Szõlõ- és gyümölcstermesztés Magyarlapád környékén” címmel (Szerk. Bárth János: Lapádi vendégség. Néprajzi tanulmányok Magyarlapádról és környékérõl. Kecskemét, 2007. 87-116.)


7.
Megjelent: Koszta László (Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék): Conclusions Drawn from the Prosopographic Analysis of the Canons Belonging to the Cathedral Chapters of Medieval Hungary (1200–1350) in: Carreiras Ecclesiásticas no Ocidente Cristáo (séc. XII-XIV.). Lisboa 2007. 15--28.


8.
Krémer Sándor (Filozófia Tanszék) és Nyírõ Miklós fordításában megjelent Richard Rorty, "Filozófia és társadalmi remény" (L'Harmattan, 2007) címû mûve.



Tudományos és PhD hírek


1.
Barna Gábor, a Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék tanszékvezetõ docense 2007. július 22-én megkapta az MTA doktora címet.


2.
Védések:

Szeverényi Sándor (nyelvtudomány) PhD-védésére 2007. október 11-én 11 órai kezdettel kerül sor a BTK Kari Konferencia Termében.


3.
Szigorlatok:

Kappel Péter (nyelvtudomány) PhD-szigorlatára 2007. július 12-én került sor Bakró-Nagy Marianne egyetemi tanár tanári szobájában. A szigorlat eredménye: 100%.

Csurgai-Horváth József (történelemtudomány) PhD-szigorlatára 2007. október 4-én került sor J. Nagy László egyetemi tanár tanári szobájában. A szigorlat eredménye: 100%.

Farkas Pálma (történelemtudomány) PhD-szigorlatára 2007. október 9-én 10.30 órai kezdettel kerül sor J. Nagy László egyetemi tanár tanári szobájában.


4.
A Kari Doktori Tanács következõ ülését 2007. október 10-én 15 órai kezdettel tartja a BTK Kari Tanácstermében. Napirendi pontok:

1. Védési bizottságok kijelölése:

Történelemtudomány:

a) Sebõk Balázs.

Nyelvtudomány:

a) Németh János.

2. Fellebbezés:

Irodalomtudomány:

a) Danyi Zoltán.

3. Az intézkedési terv aktuális feladatainak megbeszélése.

4. Kasza Ildikó kérelme.

5. Nyelvészeti Doktori Iskola iskolavezetõi posztjainak változása

6. Doktorandusz hallgatók költségtérítése.

7. Egyéb.


Pályázatok


1.
A Balassi Intézet pályázatot hirdet külföldi felsõoktatási intézmények magyar vendégoktatói (vendégtanári illetve lektori) állásainak betöltésére. A beadási határidõ: 2007. október 12. A teljes kiírás megtalálható a Pályázati Iroda faliújságján.


2.
A Magyar Ösztöndíj Bizottság pályázati felhívása a 2008/2009. tanévre külföldi tanulmányi és kutatói ösztöndíjakra és a 2008. évi nyári egyetemekre. Részletes információ a http://www.scholarship.hu/static/palyazatok/ oldalon. Általános beadási határidõ (az egyes pályázatoknál eltérhet): 2007. október 15.


3.
A Magyary Zoltán Felsõoktatási Közalapítvány Kuratóriuma az ALCOA Alapítvány támogatásával 2007-ben — immár tizedik alkalommal — három Szilárd Leó Professzori Ösztöndíjat adományoz.

A díjazott személyére állami és állam által elismert magyar felsõoktatási intézmények tanácsai tehetnek javaslatot Magyarországon tevékenykedõ oktatók és kutatók körébõl. A javasolt személynek olyan világszerte elismert eredményt felmutató tudósnak kell lennie, aki személyes tekintélyét iskolateremtõ felelõsségérzettel párosítva segíti elõ fiatal munkatársai, egyetemi hallgatói sikeres pályáját.

Az Ösztöndíj a következõ összefoglaló méltatások valamelyike alapján ítélhetõ oda:

– Természeti jelenségek mély megértésén alapuló eredményekre támaszkodó, az emberi életfeltételek humánumát javító gyakorlati technikai alkalmazások létrehozásáért

– Az élet szellemi, társadalmi és gazdasági feltételeinek megértésére és javítására irányuló törekvést megvalósító tudományos megoldás kidolgozásáért.

Az egy évre szóló ösztöndíj összege 1,6 millió forint.

Egy intézmény tudományterületenként egy jelöltet állíthat az intézményi tanács ajánlásával. Az intézményi tanácsok ajánlásának az elismerésre javasolt személy tudományos pályáját, nevelõ tevékenységének eredményességét kell bemutatnia, valamint a fenti méltatások egyikének való megfelelés indoklását kell tartalmaznia.

A 2008. évi “Szilárd Leó Professzori Ösztöndíj"-ra a jelölést 2007. november 20-ig kell benyújtani.

Kari Kurír
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hírlevele
Kiadja az SZTE BTK Dékáni Hivatala
Felelõs kiadó: Dr. Almási Tibor dékán
Felelõs szerkesztõ: Pereszlényi Gábor pályázati referens
Következõ lapzárta: 2007. október 24.

Aktuális pályázatok határidõ-táblázata

Határidõ

Meghirdetõ

A pályázat célja, címe

Megjel enés helye

2007. okt 12.

Balassi Intézet

Vendégoktatók

Kurír 201.

2007. okt 12.

Pro Renovanda

Diákok a tudományért

Kurír 190.

2007. okt 12.

Novofer

Gábor Dénes

Kurír 199.

2007. okt 12.

Kristó Gyula AK

Kristó Gyula díj

Kurír 199.

2007. okt 15.

SZMM & MACIKA

Ösztöndíjpályázat

Kurír 200.

2007. okt 15.

MÖB

Ösztöndíjak, nyári egyetemek

Kurír 201.

2007. okt 20.

Halász Elõd A.

Ösztöndíj

Kurír 194.

2007. okt 25.

CETA & MTA

Talentum

Kurír 200.

2007. okt 31.

TU – HQ Stiftung

Hallgatói ösztöndíjak

Kurír 200.

2007. nov 15.

AONyK

Dolgozat

Kurír 197.

2007. nov 20.

MZFKK-ALCOA

Szilárd Leó professzori ösztöndíj

Kurír 201. 

       

Folyamatos

Kanadai Nemzetk. FÜ

Utazástámogatás

Kurír 173.

Folyamatos

XX. Századi Intézet

Kutatások támogatása

Kurír 163.

Folyamatos

OTKA

Támogatások

Kurír 121.

Folyamatos

Média az Emberekért

Riporter kerestetik

Kurír 130.

Folyamatos

OMKFH

Mûszaki fejlesztés és trsd.

Kurír 129.

Folyamatos

Illyés Alapítvány

Határon túli magyarság

Kurír 92/122.

Folyamatos

OMAA

Ausztria-Mo.együttmûködés

Kurír 114.

Folyamatos

Nyílt Társadalom Alap.

OSI 2000

Kurír 114.

Folyamatos

Soros Al.

Kulturális és mûvészeti rendezvények

Kurír 100.