Kari Kurír

A Szegedi Tudományegyetem
Bölcsészettudományi Karának
hírlevele

Elektronikus változat

145. szám - 2002. szeptember 25.


Személyi hírek

1. Fájdalommal tudatjuk, hogy életének 79. életévében elhunyt Hajdú Péter akadémikus, a BTK egykori dékánja, a szegedi Finnugor Tanszék megalapítója, a Szegedi Tudományegyetem díszdoktora. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2002. október 14-én, 14 óra 15 perckor lesz, a budapesti Farkasréti temetõben. Az elhunytat a Magyar Tudományos Akadémia és a Szegedi Tudományegyetem saját halottjának tekinti. Emlékét kegyelettel megõrizzük.

2. A BTK pályázati és oktatási bizottságának támogatásával a közelmúltban megjelent: Magyar nyelvész pályaképek és önvallomások 61. szám: Büky László. (ELTE, Budapest, 2002.) A kiadvány Büky László pályaképét, publikációs listáját és Kemény Gábor írását (Büky László, a kutató, a tanár, az ismeretterjesztõ és az ember) tartalmazza.


3. Hírek a Finnugor Tanszékrõl

Bakró-Nagy Marianne tanszékvezetõ egyetemi docens 2002. szeptember 11-én 100%-os eredménnyel védte meg az MTA -n "A szótag szerkezete és történeti alakulása az obi-ugor alapnyelvben" c. akadémiai doktori értekezését.
Kozmács István adjunktust 2002. augusztusában Izsevszkben (Udmurt Köztársaság) A finnugor írók nemzetközi kongresszusán az udmurt köztársasági elnök kitüntetésben részesítette az udmurt kultúráért végzett munkájáért.
2002. szeptemberétõl megkezdi munkáját az új mordvin lektor, Nina Kazajeva, a Szaranszki Egyetem Finnugor Tanszékének munkatársa.


Információk

1. Dr. Wolfgang Hübner, a münsteri egyetem Klasszika-Filológiai Tanszékének professzora Manilius in der Tradition des Lehrgedichts címmel elõadást tartott 2002. szeptember 23-án a Kar latin szemináriumában.


Tudományos és PhD hírek

1. Szigorlatok

Történelem

Géczi Lajos PhD-szigorlatára 2002. szeptember 12-én került sor dr. Kristó Gyula professzor tanári szobájában. A szigorlat eredménye: 93%.

Irodalomtudomány:

Györki Edina PhD-szigorlatára 2002. szeptember 4-én került sor dr. Balázs Mihály professzor tanári szobájában. A szigorlat eredménye: 73%.
Lovász Andrea PhD-szigorlatára 2002. szeptember 4-én került sor dr. Balázs Mihály professzor tanári szobájában. A szigorlat eredménye: 100%.

2. Védések

Történelem:

Alessandro Rosselli PhD-védésére 2002. szeptember 9-én került sor a BTK Kari Tanácstermében. A védés eredménye: 90%.

Nyelvtudomány:

Németh Miklós PhD-védésére 2002. szeptember 20-án került sor a BTK Kari Tanácstermében. A védés eredménye: 90%.

3. A BTK Doktori Tanácsa 2002. szeptember 4-i ülésén megtárgyalta a predoktoranduszi helyek rangsorolását. A Történelemtudomány Doktori Iskola pályázati helyét Csicsely Ildikó, a Nyelvtudományi Doktori Iskola pályázati helyét pedig Doró Katalin nyerte el.
Bejelentésre került, hogy Szeverényi Sándor lemondott predoktori helyérõl, így azt a következõ jelölt, Szatmári Sándor kapta meg.
Elfogadta a Történelemtudományi Doktori Iskola javaslatát Ferwagner Péter Ákos szigorlati, illetve nyelvvizsgabizottságára vonatkozóan.
Megszavazta a Kognitív kompetencia doktori program hat hallgatója számára a védési bizottságok összetételét (Józsa Krisztián, Molnár Edit Katalin, Nagy Lászlóné, Fenyvesi Margit, Molnár Éva, Molnár Gyöngyvér).


Pályázatok

A pályázatokat illetõen bõvebb információkhoz juthat a B-Közép Irodában.
Ûrlapok letöltéséhez, kérjük, használja a Kari Kurír pályázati oldalát! http://www.arts.u-szeged.hu/kurir/palyazat/index.html

1. Az ausztrál kormány posztgraduális ösztöndíjat hirdet maximum 12 hónap idõtartamra. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján. Határdõ: 2002. szeptember 27.


2.
Az Ösztöndíj Alapítvány felhívása a felsõoktatási intézményekbe beiratkozott határontúli, nem magyar állampolgárságú magyar nemzetiségû hallgatók, posztgraduánsok, doktoranduszok számára. A pályázat beadási határideje 2002. szeptember 30. Részletek, ûrlap a Pályázati Irodában.


3.
A Magyarországi Cigányokért Közalapítvány tanulmányi ösztöndíjpályázatot hirdet cigány egyetemi hallgatóknak. A pályázat (és az Alapítvány többi pályázatának) részleteiért keresse fel a www.macika.hu internet címet, vagy érdeklõdjön a Pályázati Irodában. Beadási határidõ: 2002. szeptember 30.


4. I. Mûvészetterápiás Világkongresszus, 2002. március 30-április 2, Budapest. Jelentkezési határidõ: 2002. szeptember 30. Részletek a Pályázati Irodában.


5.
A Pro Renovanda Cultura Hungariae AlapítványVendégprofesszorok Magyarországon” szakalapítvány felhívása. A pályázatok kari beadási határideje: 2002. október 4. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


6.
Az Országos Kiemelésû Társadalomtudományi Kutatások Közalapítvány (OKTK) pályázatot hirdet olyan, a társadalomtudományok körébe vágó tudományos kutatások támogatására, amelyek eredményeikkel közvetlenül vagy közvetve alkalmasak a kormányzati munka segítésére.

Az alábbi témakörökben lehet pályázatot benyújtani: magyar gazdaságpolitika; foglalkoztatás; közigazgatás-fejlesztés, településfejlesztés, kistelepülések életminõsége, környezet- és természetvédelem; oktatáskutatás; család és ifjúság, az állami gondozottak életesélyei; társadalompolitika; biztonságpolitika; kulturális hagyományaink feltárása, nyilvántartása, kiadása, magyarságkutatás; a Kárpát-medencei nemzeti és etnikai kisebbségek kutatása; Magyarország jelenkortörténete (az 1948 utáni idõszak); tudomány- és technológiapolitika; európai uniós csatlakozás; lemaradó rétegek vizsgálata.

A pályázatokat legkésõbb 2002. október 5-i postabélyegzõvel, vagy személyesen 2002. október 5-én 16 óráig lehet benyújtani. A kuratórium – szakértõ zsûri véleménye alapján – novemberben hozza meg döntését.
A pályázatot az arra szolgáló ûrlapon kérjük benyújtani. A felhívás az Interneten is olvasható, és a pályázati ûrlapokkal együtt letölthetõ a http://www.fpi.hu/palyazatok/palyaz.asp oldalról. Könyvkiadásra a kuratórium csak a ”kulturális hagyományaink feltárása, nyilvántartása, kiadása, magyarságkutatás” témakörben tud támogatást nyújtani. (Az erre jelentkezõk a "B" típusú ûrlapon pályázhatnak.)
A pályázatokat a Felsõoktatási Pályázatok Irodájához egy eredeti és három másolati példányban kérjük a fenti határidõre eljuttatni. (Professzorok Háza Felsõoktatási Pályázatok Irodája 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21. V. em. 505.Tel: 343-0588, 343-0163.


7.
A Fulbright Amerikai-Magyar Oktatási Csereprogram részletei (kutatóknak, oktatóknak, valamint amerikai vendégprofesszorok meghívására) megtalálhatók a Pályázati Irodában. Határidõ: 2002. október 8.


8.
A Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) pályázatot hirdet a kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben biztosított hosszú és rövid tanulmányutakra (2003/2004. tanév), nyári egyetemeken (2003.) való részvételre.

I. Hosszú tanulmányutak
A pályázatnak a következõket kell tartalmaznia: /A b) ponttól kezdõdõen két, egymástól elválasztott pályázati csomagot kérünk összeállítani és egyetlen borítékban feladni. Kérjük, hogy a borítékra a célország nevét is írják rá./

a) a MÖB háromlapos adatlapja (1 példányban, az elsõ lapon fényképpel ellátva);
b) szakmai életrajz (2-2 példányban) magyar nyelven és a fogadó ország nyelvén vagy világnyelven;
c) a tudományos publikációk jegyzéke (2-2) példányban) magyar nyelven és a fogadó ország nyelvén vagy világnyelven (angol, francia, német, spanyol);
d) ajánlás két, tudományosan/szakmailag elismert szakembertõl (2-2 példányban) magyar nyelven és a fogadó ország nyelvén vagy világnyelven;
e) munkaterv, programterv (2 -2 példányban) magyar nyelven és a fogadó ország nyelvén vagy világnyelven;
f) oklevél másolat (egyetemi-fõiskolai hallgatók ehelyett, doktoranduszok pedig ezen túl az utolsó lezárt félév eredményeit feltüntetõ leckekönyvi másolatot adják be) (2 példányban);
g) állami nyelvvizsgát vagy azzal egyenértékû nyelvtudást tanúsító bizonyítvány másolatban. Ennek hiányában ösztöndíjának sikeres megvalósításához szükséges nyelvtudását szakmai ajánlója vagy valamely felsõoktatási intézmény idegennyelvi lektorátusa igazolhatja (2 másolati példányban);
h) a külföldi intézmény fogadólevele (2 példányban). Amennyiben fogadólevél nem szükséges, azt az adott munkatervi pontnál jelezzük;
i) az eljárási díj befizetését igazoló postai feladóvevény. Az eljárási díj diákoknak (elso diplomájukat szerzõ, nappali tagozatos egyetemi-fõiskolai hallgatóknak) 1.000 Ft, más esetekben 2.000 Ft.

II. Rövid tanulmányutak. A pályázatnak az I. fejezetben felsorolt dokumentumokat kell tartalmaznia az alábbi eltéréssel:

– nem kell csatolni a d) pontban jelzett dokumentumokat;

III. Nyári egyetemek. A pályázatnak a következõket kell tartalmaznia:

a) a MÖB háromlapos Nyári Egyetemi adatlapja (1 példány);
b) szakmai életrajz (1-1 példányban) magyar nyelven és a fogadó ország nyelvén vagy világnyelven (angol, francia, német, spanyol);
c) oklevél másolat, egyetemi és fõiskolai hallgatók, doktoranduszok esetében az utolsó lezárt félév eredményeit feltüntetõ leckekönyvi másolat (1 példány);
d) állami nyelvvizsgát vagy azzal egyenértékû nyelvtudást tanúsító bizonyítvány másolatban. Ennek hiányában ösztöndíjának sikeres megvalósításához szükséges nyelvtudását szakmai ajánlója vagy valamely felsõoktatási intézmény idegen nyelvi lektorátusa igazolhatja (1 másolati példányban) ;
e) az eljárási díj befizetését igazoló postai feladóvevény;

A nyári egyetemre történõ pályázat speciális rendje és elbírálási szempontjai:
A nyelvszakos egyetemi és fõiskolai hallgatóknak pályázatukat felsõoktatási intézményükbe kell benyújtaniuk, melyek rangsorolt javaslatukat megküldik a MÖB Irodába. Az alábbiakban jelzett beadási határidõ a MÖB Irodához való beérkezést jelenti, a hallgatók esetében a felsõoktatási intézmény határozza meg az egyetemen/fõiskolán belüli pályázati határidõt. A Kari határidõ: 2002. október 2.
Figyelem: az oklevéllel rendelkezõ pályázóknak, valamint a nem nyelvszakos hallgatóknak pályázatukat 2 példányban, a MÖB Irodához kell eljuttatniuk és egy motivációs levelet és egy ajánlólevelet is be kell adniuk. Közülük elsõbbséget élveznek az adott ország nyelvét oktató gyakorló nyelvtanárok, illetõleg az annak kultúrájával foglalkozó szakemberek.

További felvilágosítást ad a MÖB Irodája:

Angol nyelvterület, Észak-Európa: Farkas Orsolya /384-90-10/
Angol nyelvterület (Ázsia) és Dél-Európa: Várkonyi Réka /384-90-08/
Francia nyelvterület: Urbán Balázs /384-90-10/
Német nyelvterület: Babcsányi Ágnes /384-90-09/
Spanyol nyelvterület: Lakatos Szabolcs /384-90-08/
Szláv nyelvterület és délkelet-európai országok: Bónisné Zseltvay Irén /384-90-08/

A pályázati adatlapon fel kell tüntetni a munkatervi pontot és a pályázat elbírálására illetékes szakmai kollégium számát:

1. Egészségtudományi Szakmai Kollégium
2. Agrártudományi Szakmai Kollégium
3. Mûszaki Tudományi Szakmai Kollégium
4. Bölcsészettudományi Szakmai Kollégium
5. Társadalomtudományi Szakmai Kollégium (jogtudomány, közgazdaságtudomány, szociológia, politológia, szervezéstudomány, stb.)
6. Mûvészeti Szakmai Kollégium
7. Természettudományi Szakmai Kollégium

A pályázati felhívásban a pályázóra vonatkozó elõírások (pl. végzettség, életkor) a pályázás idõpontjára értendõk. Egy pályázati ciklusban legfeljebb két pályázat adható be, a pályázónak a pályázati adatlapon meg kell jelölnie a fontossági sorrendet.
A pályázat postai úton az alábbi címre juttatandó el: Magyar Ösztöndíj Bizottság, Professzorok Háza, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21. A hiányos pályázatokat a MÖB Iroda - a korábbi gyakorlattól eltérõen - nem terjeszti be bírálatra a szakmai kollégiumoknak. Az elutasításról a pályázót formalevélben értesíti.
A pályázó - saját érdekében - haladéktalanul közölje az adataiban (név, lakcím, munkahely, telefon/fax szám) bekövetkezett változásokat a MÖB Irodával írásban a fenti postacímen vagy a 343-64-89-es telefax számon.
Beadási határidõ: 2002. október 11. (Az ettõl eltérõ határidõket az egyes országoknál megtalálja.) (A nyári egyetemek kari határideje a nyelvszakos hallgatók számára: 2002. október 2!) Postai feladás esetén a beadási határidõ a postai pecsétbélyegzõ dátumára vonatkozik.
További részleteket a http://www.scholarship.hu/aktualis/palyazatifelhivas.htm címen, illetve a Pályázati Irodában tudhat meg.


9.
Az Osztrák-Magyar Akció Alapítvány 2002/2003 évi ösztöndíjas pályázati felhívásai megtalálhatóak a Pályázati Iroda faliújságján, illetve a http://www.prof.iif.hu/omaa Internet címen. Legközelebbi beadási határidõ: 2002. október 15.

10. Bursa Hungarica felsõoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázat. Benyújtási határidõ: 2002. október 11. Részletek a www.bursa.hu címen, illetve a Pályázati Iroda faliújságján.


11.
A British Council ösztöndíjainak részletei megtalálhatók a www.britishcouncil.hu Internet címen, valamint a Pályázati Iroda faliújságján. Beadási határidõ: 2002. október 18.


12.
A békéscsabai Zenecentrum Hangszerüzlet, a Song-Song Stúdió és a Békéscsabai Ifiház rendezésében meghirdetjük az II. Song-Song Könnyûzenei Tehetségkutató Fesztivált, melyre zenekarok jelentkezését várjuk az ország egész területérõl, mûfaji megkötés nélkül.
Nyeremények: 20-60 óráig terjedõ stúdiófelvételek, országos és helyi fesztiválokon való fellépési lehetõség, értékes különdíjak (hangszerek, hangszer kiegészítõk stb.)
Jelentkezési feltétel: Egy 3 számot tartalmazó DEMO (ebbõl min. 2 saját szerzemény)
A beküldött hanganyag alapján választjuk ki a fesztiválra bekerülõ zenekarokat. A bejutott együttesek nevezési díja 2000 Ft/fõ. A fesztiválon országosan ismert szakmai zsûri bírálja el a produkciókat.
A fesztivál helye és idõpontja: Békéscsabai Ifi Ház, 2002. november 22-23.
A DEMO-k beküldési határideje: 2002. október 18., melyet az alábbi címre várunk: Song-Song Stúdió (Gulyás Levente) 5600 Békéscsaba, Kinizsi u. 2/1. Telefon: (66) 454-684, (30) 983-4057, e-mail: gleva@externet.hu


13.
A XX. Század Intézet és a XXI. Század Intézet pályázatokat hirdet történettudomány illetve politikatudomány körébe tartozó tudományos kutatások támogatására. Beadási határidõ: 2002. október 30.
Mindkét pályázat részletei megtalálhatók a http://www.xxszazadintezet.hu/palyazat.htm illetve a http://www.xxszazadintezet.hu/xxiszazad/palyfeljun.htm oldalakon, valamint a Pályázati Iroda faliújságján.


14.
A Getty Grant Program (Los Angeles) kutatási ösztöndíjai (2003) megtalálhatók a http://www.getty.edu/grants/funding/research/scholars/ címen, valamint az ösztöndíjak plakátja megtekinthetõ a Külügyi Osztályon. Határidõ: 2002. november 1.


15.
A Magyar Mûvelõdési Társaság esszé/tanulmányírási pályázatot hirdet Illyés Gyula születésének 100. évfordulója alkalmából. Beküldési határidõ: 2002. november 2. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


16.
A Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) ösztöndíjpályázatot hirdet a 2003. naptári évre. A Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a hazai tudományos, gazdasági és kulturális élet tehetséges, fiatal szakembereinek a külföldi rész-továbbképzését, külföldi kutatóhelyeken, alkotómûhelyekben, kutatói illetve mûvészeti munkában való részvételét teszi lehetõvé. Pályázhat minden, 40 évesnél nem idõsebb, felsõoktatási intézményben oklevelet szerzett magyar állampolgár, aki eddigi szakmai tevékenységével - lehetõleg Ph.D. fokozatával, rangos publikációjaival, egyéb alkotásaival és eredményeivel - már bizonyította kiemelkedõ képességét.

A pályázatok elbírálásánál az alábbi prioritások az irányadók (releváns területek):

4. Bölcsészettudományok: irodalomtudomány, mûfordítás, nyelvészet, történettudomány, filozófia
5. Társadalomtudományok: közgazdaságtan, gazdaságtudományok, szociológia, jog, politológia (benne felsõoktatáspolitika), pszichológia

Az Ösztöndíj idõtartama 3-8 hónap, amely indokolt esetben, egy alkalommal legfeljebb 6 hónappal meghosszabbítható. Az Ösztöndíj indokolt esetben többször is megpályázható. Az ösztöndíjas utak 2003. március 1-jétõl kezdõdhetnek.

A pályázatnak a következõket kell tartalmaznia:

1. A MÖB Iroda pályázati adatlapja a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíjhoz (3 példány). (A pályázó a nyomtatványon jelölje meg a témájának megfelelõ szakmai kollégium sorszámát is, amely a felhívásban felsorolt tudományterületek sorszámával azonos,)
2. Szakmai életrajz magyar és angol nyelven, (2-2 példány)
3. Publikációk jegyzéke, magyar és angol nyelven; mûvészek esetében a munkásságukat bemutató összeállítás. (2 példány) A publikációs jegyzékben külön kell választani a hazai és a külföldi közleményeket a következõ bontásban: szakmai folyóiratban megjelent cikkek, könyvek, konferencia kiadványok, egyéb. (A pályázónak a három legjobbnak ítélt publikációja másolatát - a mûvészeknek a három legjobbnak ítélt alkotását bemutató fotót, kritikát, referenciát - is csatolnia a kell a pályázathoz !)
4. Legalább két szakmailag elismert ajánló véleménye lezárt borítékban a letölthetõ kétoldalas ajánló lapon.
5. Munkaterv magyar és angol nyelven, (2-2 példányban, 1-3 oldal terjedelemben.)
6. A pályázó által beszerzett, külföldi fogadókészséget igazoló levél, (Fax esetén annak az eredetijét utólag meg kell küldeni a MÖB Irodába.)
7. Költségterv formanyomtatványon, (2 példány)
8. Oklevél másolat, (2 példány)
9. Idegen nyelvtudást igazoló állami nyelvvizsga bizonyítvány vagy azzal egyenértékû bizonyítvány. (2 példány)

A pályázathoz szükséges formanyomtatványok (1, 4, 7) a MÖB Iroda Ügyfélszolgálati Irodájától (Budapest, XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21.) kérhetõk, ill. az Internetrõl letölthetõk. A formanyomtatványok sokszorosíthatók.
A MÖB az ösztöndíjas külföldi megélhetéséhez, szállásához, munkájának dologi kiadásaihoz ad anyagi támogatást, és az ösztöndíjas egyszeri oda-vissza útiköltségét is biztosítja. Az ösztöndíj munkajogi vonatkozású ügyeit az ösztöndíjas maga intézi.
A pályázatokat a következõ címre kell postán vagy személyesen eljuttatni: MÖB Iroda, Professzorok Háza, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21. A borítékra kérjük ráírni: "Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj".
További információt a MÖB Iroda ad. (Holodnyák Péter szakreferens, tel.: 384-90-10)
Beadási határidõ: 2002. november 8.
Részletek a http://www.scholarship.hu/aktualis/eotvos.htm vagy a http://www.om.hu/ j471k2.html címen, illetve a Pályázati Iroda faliújságján.


17.
A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája napló pályázatot hirdet az egyetem valamennyi hallgatója, oktatója és dolgozója részére. Beadási határidõ: 2002. november 15., SZTE Kulturális Iroda (Dugonics tér 13., II emelet). Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


18.
A brno-i Masaryk Egyetem Szociológia Tanszékének posztdoktori ösztöndíjai a 2002/2003-as, és a 2003/2004-es évre. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján, valamint a http://www.fss.muni.cz címen. Beadási határidõ: 2002. november 29.


19.
Opportunities for Graduate Study in German at The University of Kansas
Qualified students interested in pursuing advanced degrees in German Studies (M.A. and/or Ph.D.) are encouraged to apply for positions as Graduate Teaching Assistants or Graduate Research Assistants for the 2002-2003 academic year. wkeel@ku.edu or http://www.ku.edu/~german


20.
A Szegedi Zsidó Hitközség kiemelkedõ évfordulói, a régi Zsinagóga felszentelése 160., az új Zsinagóga felavatása 100. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet. A témák megtekinthetõk a Pályázati Iroda faliújságján. Beadási határidõ: 2003. április 1.

Kari Kurír
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hírlevele

Kiadja az SZTE BTK Dékáni Hivatala
Felelõs kiadó: Dr. Berta Árpád dékán
Felelõs szerkesztõ: Pereszlényi Gábor pályázati referens

Aktuális pályázatok határidõ-táblázata

Határidõ

Meghirdetõ

A pályázat célja, címe

Megjelenés helye

2002. szep. 27.

AUS kormány

Posztgraduális ösztöndíj

Kurír 145.

2002. szep. 30.

OM

Cigány fiatalok támogatása

Kurír 141.

2002. szep. 30.

MNEK

Nemzetiségi hallgatók támogatása

Kurír 144.

2002. szep. 30.

Ösztöndíj Alapítvány

Ösztöndíjpályázat

Kurír 145.

2002. szep. 30.

MACIKA

Tanulmányi ösztöndíjpályázat

Kurír 145.

2002. okt. 2.

MÖB

Nyári egyetem

Kurír 145.

2002. okt. 4.

Pro Renovanda

Vendégprofesszorok Magyarországon

Kurír 145.

2002. okt. 5.

OKTK

Kutatástámogatás

Kurír 145.

2002. okt. 11.

Pro Renovanda

Kollégiumokért

Kurír 139.

2002. okt. 11.

MÖB

Tanulmányutak

Kurír 145.

2002. okt. 11.

Bursa Hungarica

Ösztöndíjpályázat

Kurír 145.

2002. okt. 15.

Pro Renovanda

Diákok a tudományért

Kurír 139.

2002. okt. 15.

ÖMAA

Ösztöndíjak

Kurír 145.

2002. okt. 18.

British Council

Ösztöndíjak

Kurír 145.

2002. okt. 30.

XX, XXI sz. Intézet

Kutatástámogatás

Kurír 145.

2002. nov. 1.

Rézler Gyula Alap.

Tanulmányi Ösztöndíj (USA)

Kurír 144.

2002. nov. 1.

Getty Grant Program

Kutatási ösztöndíjak (USA)

Kurír 145.

2002. nov. 2.

MMT

Esszéírás

Kurír 145.

2002. nov. 8.

MÖB

Eötvös Ösztöndíj

Kurír 145.

2002. nov. 15.

SZTE Kulturális Iroda

Naplópályázat

Kurír 145.

2002. nov. 29.

Masaryk Egyetem

Szociológia posztdoktori ösztöndíj

Kurír 145.

2002. nov. 30.

Masaryk Egyetem

Doktori és posztdoktori ösztöndíj

Kurír 143.

2002. nov. 30.

Magyar Ház Alap.

Attila király

Kurír 144.

2003. ápr. 1.

Sz. Zsidó Hitközség

Pályázat

Kurír 145. 

       

Folyamatos

OTKA

Utazási támogatás

Kurír 109/121.

Folyamatos

OTKA

Publikációs támogatás

Kurír 109/121.

Folyamatos

OTKA

Konferenciaszervezési támogatás

Kurír 121.

Folyamatos

Média az Emberekért

Riporter kerestetik

Kurír 130.

Folyamatos

OMKFH

Mûszaki fejlesztés és trsd.

Kurír 129.

Folyamatos

Illyés Alapítvány

Határon túli magyarság

Kurír 92/122.

Folyamatos

OMAA

Ausztria-Mo.együttmûködés

Kurír 114.

Folyamatos

Nyílt Társadalom Alap.

OSI 2000

Kurír 114.

Folyamatos

Soros Al.

Kulturális és mûvészeti rendezvények

Kurír 100.