Kari Kurír

A Szegedi Tudományegyetem
Bölcsészettudományi Karának
hírlevele

Elektronikus változat

139. szám - 2002. január 28.


Információk


1.
I. számú Rektori utasítás: Az elõzõ év gyakorlatának megfelelõen 2002. március 31-ig valamennyi kar, intézet és egyéb egység az OM támogatás dologi elõirányzata idõarányos részének 75%-át használhatja fel. A korlátozó intézkedés a 2002-es költségvetés elfogadását követõen megszûnik. Ezen rendelkezés a személyi juttatások kiadásait nem érinti.


2.
A 2001/2002. tanév II. félévének egyetemi naptára:

Beiratkozás és kurzusfelvétel: 2002. január 28 - február 1
Szorgalmi idõszak: 2002. február 4 - május 12
Tavaszi szünet: 2002. március 28 - 29
Vizsgaidõszak: 2002. május 13 - június 21


3.
FDSZ hírek
A Bölcsészettudományi Kar szakszervezeti vezetõsége 2002. január 21-i ülésén áttekintette a kar oktatóinak, dolgozóinak bérhelyzetét tekintettel az új rendelkezésekre (minimálbér emelése, a számlaadási lehetõség korlátozása stb.). Úgy döntött, hogy a kar, az egyetem illetve az FDSZ országos vezetésével együttmûködve (esetleg radikális eszközökkel is) támogat minden olyan lépést, amely a helyzet javítását célozza. Megbeszéléseinkrõl, az esetleges közös tennivalókról folyamatosan tájékoztatjuk a tagságot.


Ezen túl a vezetõség az alábbi ügyekben hozott döntést:

· Ebben az évben is megszervezzük a korábbi évek gyakorlatának megfelelõen az adótanácsadást. Idõpontja: 2002. február 28. (csütörtök) 8-12-ig és 2002. március 12. (kedd) 8-12-ig. Helye: Kissné dr. Novák Éva szobája (Petõfi ép. II. em. 217. szoba)
· Felmérjük a bizalmik segítségével, hogy van-e igény a dolgozók gyermekeinek megrendezendõ farsangi (jelmez) mulatságra. Érdeklõdés esetén megrendezzük.
· A beérkezett kérelmek alapján a vezetõség összeségében 79.000.- Ft szakszervezeti segélyt osztott szét.

Egyben tájékoztatjuk a szakszervezeti tagokat, hogy a sportuszoda megnyitása után a tavalyi bérletekkel és igazoló lappal az idén még kb. 130 napig használható a létesítmény. Az idei éves bérlet ára 2.200 Ft lesz.


4.
2002. január 1-tõl megváltozott az Orosz Föderációból érkezõ illetve orosz állampolgárságú vendégek Magyarországra történõ beutazásának engedélyezése. A meghívólevelek kiállítását ezentúl a BM Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-Alföldi Regionális Igazgatósága (Szeged, Londoni krt. 15, a volt gyermekotthon épülete a Kálvária sgt. és a Londoni krt. sarkán) végzi.
Mivel a SZTE-n ez meglehetõsen sok vendéget érinthet (az SZTE-nek a szentpétervári Herzen Egyetemmel testvéregyetemi kapcsolata is van), ezért a SZTE Külügyi Osztály az ügyintézés lebonyolítását minél gördülékenyebbé és gyorsabbá kívánja tenni. E célból Mészáros Rezsõ rektor úr megbízta Zilahi Tibort, a Külügyi Osztály fõelõadóját, hogy az illetékes szervek és az egyetem érintett egységei között folyamatosan biztosítsa a kapcsolattartást. Ennek megfelelõen kérjük, hogy amennyiben valaki hivatalos céllal (testvéregyetemi együttmûködés, konferencia-részvétel, stb.) orosz vendéget kíván meghívni, vegye fel Zilahi Tiborral. (tel: 54-4522; e-mail: zilahi@rekt.u-szeged.hu). http://www.jate.u-szeged.hu/jate/intnl/kultaj/kultaj327.html


5.
Az Angol-Amerikai Intézet két oktatója, P. Balogh Andrea és Bódis Klára szép sikerrel szerepelt egy-egy elõadással a lengyelországi Lodz-ban megrendezett Theatre, Film and Gender címû konferencián 2000-ben. A konferencia elõadásai, köztük a két szegedi oktatóé, most jelent meg a krakow-i Rabid kiadó gondozásában, lengyel nyelven, Gender dramat teatr címen.


6.
Forgács Tamás, a Magyar Nyelvi és Irodalmi Intézet vezetõje 2001. november 16-17-én részt vett a berlini Humboldt Egyetem és a Verein zur Förderung sprachwissenschaftlicher Studien e. V. által közösen szervezett nemzetközi nyelvészeti konferencián, és elõadást tartott Sprachkultur und Lexikographie im heutigen Ungarn címmel a magyarországi lexikográfia jelenlegi helyzetérõl, fõbb kutatási projektjeirõl.


7.
A bécsi Edition Praesens Wissenschaftsverlag kiadásában megjelent Forgács Tamás Ungarische Grammatik (Wien 2001, 456. o.) címû könyve, amely harminc év után az elsõ részletes magyar nyelvtan német nyelven.


Tudományos és PhD hírek

1. OTKA támogatásban részesültek karunkon:
Posztdoktori: Bencsik Péter, Pozsgai István (Szláv Intézet)
Utazási: Molnár Edit Katalin (Nevelés tudományi Tanszék), Kothencz Gabriella (Magyar Nyelvészeti Tanszék), Hevér Krisztina Éva (Finnugor Tanszék)

2. Szigorlatok
Nyelvtudomány:

Suszczyñska Malgorzata PhD-szigorlatára 2002. január 28-án 10.30 órai kezdettel került sor a III. sz. tanteremben.

Neveléstudomány

Joó Mariann PhD-szigorlatára 2002. február 25-én (hétfõ) 10.00 órai kezdettel kerül sor dr. Nagy József egyetemi tanár tanári szobájában.
Sztana Jánosné PhD-szigorlatára 2002. február 25-én 10.00 órai kezdettel kerül sor dr. Nagy József egyetemi tanár tanári szobájában.


3. Védések:

Irodalomtudomány:

Szilágyi Judit PhD-védésére 2002. február 21-én (csütörtök) 11.00 órai kezdettel kerül sor a BTK Kari Tanácstermében.
Kelemen Zoltán PhD-védésére 2002. február 21-én (csütörtök) 14.00 órai kezdettel kerül sor a BTK Kari Tanácstermében.


Pályázatok

A pályázatokat illetõen bõvebb információkhoz juthat a B-Közép Irodában.
Ûrlapok letöltéséhez, kérjük, használja a Kari Kurír pályázati oldalát!
http://www.arts.u-szeged.hu/kurir/palyazat/index.html

1. Hallgatói ösztöndíjas pályázati lehetõségek a Drezdai Technische Universität-en (TU) a Herbert-Quandt Stiftung támogatásával (2002/2003 tanév). A pályázatokkal kapcsolatosan bõvebb felvilágosítást Dr. Bassola Péter tanszékvezetõ egyetemi tanár, a Német Nyelvészeti Tanszék vezetõje nyújt a fogadó órák ideje alatt: szerda és csütörtök 15-16 h között a 4249-es melléken vagy személyesen. A TU tanrendje és egyéb információs anyagok a Német Nyelvészeti Tanszéken ill. a Rektori Hivatal Külügyi Osztályán megtekinthetõk. A pályázatok leadásának határideje: 2002. január 31.


2.
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma pályázatot hirdet határon túli magyar szerzõk kéziratai ekõkészítésének támogatására. Határidõ: 2002. január 31. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


3.
Az Alexander S. Onassis Alapítvány a 2002. október 1-jétõl 2003. szeptemberig tartó akadémiai évre kutatási és tanulmányi ösztöndíjakat hirdet akadémikusok, tudósok, egyetemi tanárok, Ph.D.-vel rendelkezõ kutatók, továbbá mûvészek, görög irodalmi mûfordítók, a görög nyelvet, mint idegen nyelvet oktató általános és középiskolai tanárok, posztgraduális tanulmányokat folytató és Ph.D. hallgatók részére az alábbi tudományterületeken:

Bölcsészettudományok: filológia, irodalom, mûfordítás, nyelvészet, teológia, történelem, régészet, filozófia, oktatástudomány, pszichológia
Politikai tudományok: szociológia, antropológia, közigazgatás, nemzetközi kapcsolatok, tömegtájékoztatás

A négy kategóriába sorolt megpályázható ösztöndíjak követelményrendszerérõl, a jelentkezés és a részvétel feltételeirõl szóló részletes angol nyelvû tájékoztató és a jelentkezési lapok hozzáférhetõk a Magyar Ösztöndíj Bizottság Ügyfélszolgálati Irodáján (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21. fszt. 7., tel.: 422 06 78) valamint az alábbi Internet címen: www.onassis.gr.
A pályázatot egyenesen az Alexander S. Onassis Public Benefit Foundation részére kell megküldeni legkésõbb 2002. január 31-i postabélyegzõvel. 7 Aeschinou Street, 105 58 Athens, tel.: 00-301-37-13-000, fax: 00-301-37-13-013, E-mail cím: pubrel@onassis.gr


4.
A "The Fund for American Studies" Georgetown University és a Prágai Károly Egyetem ismét pályázatot hirdet American Institute on Political and Economic Systems címmel Prágában (Cseh Köztársaság) 2002 nyarán. A www.aipes.org honlapon megtalálható a kiírás eredeti szövege. Az "American Institute" egy interkulturális oktatási programot hirdet egyetemi hallgatóknak Európából, a volt Szovjet Köztársaságokból, és az Egyesült Államokból. A program témája: Kelet és Közép Európa politikai és gazdasági légkörének kutatása és feltárása a poszt Szovjet korszakon belül. Pályázni lehet a www.aipes.org címû honlapon közzétett pályázati adatlapon. Jelentkezési határidõ 2002. január 31. Minden, a programmal kapcsolatban felmerülõ kérdésre választ kap, vagy a tájékoztatót kérhet az aipes@tfas.org e-mail címen


5.
Az Oslói Egyetem nyári egyetemi kurzusára szóló ösztöndíj ismertetõje megtekinthetõ a Külügyi Osztályon (határidõ: 2002. február 1.)


6.
A Nijmegeni Egyetemen meghirdetett Huygens-ösztöndíj 35 évnél nem idõsebb fiatal kutatók és végzõs hallgatók számára (a kellõ pályázati ûrlap megtalálható a Külügyi Osztályon), határidõ: 2002. február 1.


7.
Pályázati lehetõség az EU5 Keretprogramban - Magas szintû tudományos konferenciák (Human Potential Programme 1998-2002).
Pályázni lehet tudományos konferencia (konferencia-sorozat) megtartására bármely tudományos témakörben (fizika, matematika, IT, környezetvédelem, geológia, mûszaki, közgazdaságtani, társadalom és humán tudományok). A következõ konferenciatípusokat támogatják:

Euro Konferenciák

Magas szintû találkozók egy kutatási eredménnyel kapcsolatosan
Max. 7 napig tartó rendezvények
Max. 50 résztvevõ

Euro Nyári Iskola

Képzés fiatal kutatók számára meghatározott tantervvel. A multidiszciplinaritás elõnyt jelent
Max. 30 nap, az évben bármikor
Max. 50 résztvevõ

EuroLab Kurzusok

Képzés praktikus technikák elsajátítására laboratóriumban és terepen
Max. 30 nap
Max. 50 résztvevõ elõadókkal; az ipar képviselõinek részvétele elõnyt jelent

EuroWorkshops

Találkozók a legfrissebb kutatási eredmények elemzésére és a kutatás továbbfejlesztésének megtervezésére
Max. 30 nap
Max. 50 résztvevõ, akik a leginkább elõremutató tudományterületek aktív mûvelõi

Nagy Konferenciák

Fiatal kutatók nagy, nemzetközi eseményeken (több mint 150 ember) való részvételének támogatása

PhD Euro Konferenciák

Kizárólag fiatal kutatók konferencián való részvételi költségeinek, valamint a fiatal kutatók által szervezett konferenciák támogatása
Max. 150 résztvevõ
Max. 7 nap

Eurotron Konferenciák
Virtuális konferenciák az Interneten keresztül valamely fent említett ponttal kombinálva

Elsõsorban a fiatal kutatók konferencia-költségeit illetve a fiatal kutatók (35 éves korig) által szervezett konferenciák megrendezési költségeit támogatják. Hangsúlyos a kutatási eredmények elõadásának támogatása. Azok a pályázatok elõnyt élveznek, amelyekben van valamilyen képzési elem. Az elnyerhetõ összeg rendezvényenként 50,000 euró, projektenként 280,000 euró. A pályázati határidõ 2002. február 1. A rendezvénynek minimum 6 hónappal a határidõ után kell kezdõdnie. Az ûrlap letölthetõ a http://www.cordis.lu/improving honlapról vagy beszerezhetõ a Bizottságtól. Tel: +32 2 2992164 Fax: +32 2 2962136 E-mail: improving@cec.eu.int. A konferencia egyes résztvevõi a helyi szervezõhöz pályáznak, nem a Bizottsághoz


8.
A Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) pályázatot hirdet indiai ösztöndíjra két fõ részére a 2002/2003-as akadémiai évre. Az ösztöndíj tudományos kutatómunka, tanulmányok folytatása céljából pályázh ató meg. A képzéshez szükséges nyelvtudás angol vagy indiai nyelvek.
Pályázhatnak III-IV. éves egyetemi hallgatók, 35 évesnél fiatalabb egyetemi, fõiskolai végzettséggel rendelkezõk az orvosi tudományok kivételével valamennyi tudományterületrõl. Az ösztöndíj szerény megélhetést biztosít. A pályázat elbírálásának része az angol esetleg indiai nyelveken történõ személyes meghallgatás, melyen részt vesz az indiai ösztöndíj adományozó fél képviselõje is.
Az ösztöndíj követelményrendszerérõl, a jelentkezés és a részvétel feltételeirõl szóló részletes tájékoztató valamint a jelentkezési formanyomtatványok - MÖB ûrlap és az angol nyelvû jelentkezési lap, valamint az eljárási díj befizetésére szolgáló csekk - hozzáférhetõk az MÖB Iroda Ügyfélszolgálati Irodáján (Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21., telefon: 422-0678). A MÖB ûrlap letölthetõ az Internetrõl is (www.scholarship.hu) azon belül Pályázati Ûrlapok. Az Ügyfélszolgálati Iroda a tájékoztatót és az ûrlapokat vidékiek részére igény szerint postán megküldi. Mind a magyar nyelvû MÖB ûrlap mind pedig az angol nyelvû jelentkezési lap fénymásolható. A MÖB pályázati adatlapot és a hat példányban kitöltött indiai jelentkezési lapokat a szükséges mellékletekkel legkésõbb 2002. február 1-jei postabélyegzõvel kell eljuttatni a Magyar Ösztöndíj Bizottság Irodájába (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21., tel.: 422-0678). A borítékra rá kell írni: Indiai Ösztöndíj. A küldõ és a fogadó ország közötti oda- és visszaút költségeihez a MÖB Iroda hozzájárul. Az ösztöndíj munkajogi vonatkozású ügyeit az ösztöndíjas maga intézi. FONTOS tudnivaló: A pályázathoz csatolni kell az eljárási díj (2000,-Ft, egyetemi, fõiskolai hallgatók esetében 1000,-Ft) befizetését igazoló postai feladóvevényt.


9.
A Szegedi Tudományegyetem Rektora pályázatot hirdet testvéregyetemi tanulmányutakra és külföldi vendégek fogadásának támogatására a 2002. naptári évben.

I. Testvéregyetemi tanulmányutak.

A megpályázható egyetemek, a rendelkezésre álló éves keretszámok, valamint a jelentkezéshez szükséges adatlapok megtekinthetõk a Pályázati Iroda faliújságján (illetve az Irodában), valamint a http://www.jate.u-szeged.hu/jate/intnl/kultaj/kultaj328.html Internet oldalon. A pályázatokat a Karon 2002. február 8-ig kell beadni.

A tanulmányút céljánál kérjük feltüntetni, hogy azt milyen eddigi együttmûködés indokolja, mennyire szolgálja a Kar és a tanszék hosszútávú fejlesztési stratégiáját, milyen esetleges egyéb nemzetközi pályázat elõkészítéséhez kapcsolódik. Mindezeket kívánatos valamilyen formában a pályázat mellékleteként dokumentálni. A szakmai partner nevét is kérjük feltüntetni. A munkaprogramot természetesen azon a nyelven kell kitölteni, amely a tanulmányút ideje alatt munkanyelvként szolgál. A munkaprogramokat a partneregyetemeknek minden esetben megküldjük, ezért azokat nyomtatva kérjük benyújtani. A pályázati adatlapok letölthetõk a Külügyi Osztály honlapjáról a következõ címen: http://www.jate.u-szeged.hu/jate/intnl/indexh.html

II. Külföldi vendégek meghívása
A pályázathoz szükséges információk megtalálhatók a Pályázati Irodában, illetve a http://www.jate.u-szeged.hu/jate/intnl/kultaj/kultaj328.html Internet címen. Külföldi partnerek meghívását a lehetõségekhez mérten igyekszünk támogatni, de jelen pillanatban még csak az igények felmérését szolgálják az adatlapok. A meghívások finanszírozásával kapcsolatos döntések késõbbre várhatók.
A pályázati adatlapok letölthetõk a Külügyi Osztály honlapjáról a következõ címen: http://www.jate.u-szeged.hu/jate/intnl/indexh.html


10.
A Pro Renovanda Culturae Alapítvány pályázatai és határidejük:

Osztrák-magyar közös múlt 2002. január 31.
Környezetkultúra 2002. február 14.
Diákcsere mozgalomért 2002. február 15. és május 6.
Unger Mátyás emlékére 2002. március 1.
Diákok a tudományért 2002. március 26. és október 15.
Kollégiumokért 2002. március 29. és október 11.
Dunatáji népek kutatása 2002. március 29.
Klebelsberg Kuno emlékére 2002. április 10.
Tudomány az oktatásban 2002. május 15.
Történelem-földrajz 2002. szeptember 13.

Részletek a Pályázati Iroda faliújságján. A pályázatok részletes kiírásai (valamint a letölthetõ ûrlapok) megtalálhatók továbbá a http://www.prof.iif.hu/prc Internet címen is.


11.
Comenius Európai együttmûködési projektek a pedagógusok alap- és továbbképzése területén. Bõvebb információ a Pályázati Iroda faliújságján és a www.tpf.iif.hu Internet címen. Határidõ: 2002. március 1.


12.
A Magyar Ösztöndíj Bizottság felhívja a figyelmet a Görög Oktatási Minisztérium 3 hónapos posztdoktori kutatói ösztöndíjaira.

Pályázati feltételek:

egyetemi diploma
felsõfokú görög vagy angol vagy francia nyelvtudás
PhD fokozat

Jelentkezési határidõ: 2002. március 1. A jelentkezési lapokat a csatolandó dokumentumokkal együtt a Görög Köztársaság Nagykövetségére (1063 Budapest, Szegfû u. 3.) kell benyújtani. A jelentkezési lapok és az eredeti angol nyelvû tájékoztató a Magyar Ösztöndíj Bizottság Ügyfélszolgálati Irodáján (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21., tel.: 422-0678) találhatók. A jelentkezési lapok fénymásolhatók.


13.
Mellon kutatói ösztöndíjak Törökországban és Jemenben. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján. Határidõ: 2002. március 6.


14.
Az Osztrák-Magyar Akció Alapítvány 2002/2003 évi ösztöndíjas pályázati felhívásai megtalálhatóak a Pályázati Iroda faliújságján, illetve a http://www.prof.iif.hu/omaa Internet címen. Legközelebbi beadási határidõ: 2002. március 15.


15.
A Német Szövetségi Köztársaság Bundestagja meghirdette szokásos ösztöndíjpályázatát a 2003-as évre. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján található plakáton, illetve a Német Intézet Tanszékein. Határidõ: 2002. március 31.


16.
A Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) felhívja a figyelmet az Izraeli Külügyminisztérium MASHAV - Nemzetközi Együttmûködési Központjának 2002-re szóló kurzusaira. A képzések helye Izrael, nyelve angol.
Az ösztöndíj fedezi a teljes ellátást, szállást, elõadásokat, kirándulásokat Izraelben és a betegbiztosítást. Az oda-, és visszautazásra szóló repülõjegyet a jelentkezõnek illetve az õt szponzoráló intézménynek kell intézni és fizetni. Az ösztöndíj elbírálását megelõzi egy angol nyelvû elbeszélgetés. Az ösztöndíjakra Izrael Nagykövetségén keresztül lehet pályázni, jelentkezési lapok és további információk szintén a nagykövetségen - Vajda Júlia, telefonszám: 200-0781, 200-0782 - igényelhetõk. A jelentkezés és a részvétel általános feltételeirõl szóló angol nyelvû tájékoztató megtekinthetõ a Magyar Ösztöndíj Bizottság Ügyfélszolgálati Irodáján (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21. fsz. 7., Tel.: 422-0678).
Bõvebb információ és letölthetõ jelentkezési lap található az Izraeli Külügyminisztérium honlapján: http://www.mfa.gov.il/MASHAV.


17.
Színházi pályázat oktatási intézmények részére 2002. június 1-ig. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


18.
A Budapest 2002 European Research Forum meghívója megtekinthetõ a Pályázati Iroda faliújságján.


Szerkesztõi rovat

Szeretném ezúton kérni a Bölcsészkar oktatóit és dolgozóit, hogy amennyiben el kívánnak érni engem, úgy elsõsorban az e-mail-t használják. Fõként azért kérem ezt, mert a Kar épületében (a B-Közép Irodában) csak a fogadóórák (és az egyéb megbeszélt idõpontok) ideje alatt tartózkodom (gyakran akkor sem a telefon mellett), tehát a telefonon való elérhetõségem korlátozott, míg az e-mailt naponta többször is olvasom, és ezúton könnyebben tudok idõpontot egyeztetni.

Fogadóóráim: Hétfõ délután 15.00-17.00
Csütörtök délelõtt 8.30-10.30
Telefon: 54-4308
E-mail: endre@primus.arts.u-szeged.hu

Köszönettel:
Nagy Endre
rendszergazda


Kari Kurír
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hírlevele
Kiadja az SZTE BTK Dékáni Hivatala
Felelõs kiadó: Dr. Berta Árpád dékán
Felelõs szerkesztõ: Pereszlényi Gábor pályázati referens

Aktuális pályázatok határidõ-táblázata

Határidõ

Meghirdetõ

A pályázat célja, címe

Megjelenés helye

2002. jan. 31.

TU Drezda

Hallgatói ösztöndíjak

Kurír 139.

2002. jan. 31.

NKÖM

Szerzõi kéziratkiadás

Kurír 139.

2002. jan. 31.

Onassis Alapítvány

Tanulmányi/kutatási ösztöndíjak

Kurír 139.

2002. jan. 31.

American Studies

AIPES

Kurír 139.

2002. jan. 31.

AMFK

Magyary Zoltán

Kurír 138.

2002. jan. 31.

Pro Renovanda

Osztrák-magyar közös múlt

Kurír 139.

2002. feb. 1.

Oslói Egyetem

Nyári egyetem

Kurír 139.

2002. feb. 1.

Nijmegen

Huygens ösztöndíj

Kurír 139.

2002. feb. 1.

EU5 Keretprogram

Konferenciaszervezés

Kurír 139.

2002. feb. 1.

MÖB

Indiai ösztöndíj

Kurír 139.

2002. feb. 8.

SZTE

Testvéregyetem, külföldi utak

Kurír 139.

2002. feb. 14.

Pro Renovanda

Környezetkultúra

Kurír 139.

2002. feb. 15.

Pro Renovanda

Diákcsere

Kurír 139.

2002. feb. 24.

OSI

Roma Felsõoktatási Emlékösztöndíj

Kurír 136.

2002. már. 1.

Pro Renovanda

Unger Mátyás

Kurír 139.

2002. már. 1.

Comenius

Pedagógusképzés

Kurír 139.

2002. már. 1.

Görög OM

Posztdoktori kutatói ösztöndíj

Kurír 139.

2002. már. 6.

Pro Renovanda

Diákcsere

Kurír 139.

2002. már. 6.

Mellon

Kutatói ösztöndíj (Töröko, Jemen)

Kurír 139.

2002. már. 15.

OMAA

Ösztöndíjak

Kurír 139.

2002. már. 26.

Pro Renovanda

Diákok a tudományért

Kurír 139.

2002. már. 29.

Pro Renovanda

Kollégiumokért, Dunatáji népek

Kurír 139.

2002. már. 31.

NSZK

Bundestag

Kurír 139.

2002. ápr. 10.

Pro Renovanda

Klebelsberg Kuno

Kurír 139.

2002. máj. 15.

Pro Renovanda

Tudomány az oktatásban

Kurír 139.

2002. szep. 13.

Pro Renovanda

Történelem-földrajz

Kurír 139.

2002. okt. 11.

Pro Renovanda

Kollégiumokért

Kurír 139.

2002. okt. 15.

Pro Renovanda

Diákok a tudományért

Kurír 139. 

       

Folyamatos

OTKA

Utazási támogatás

Kurír 109/121.

Folyamatos

OTKA

Publikációs támogatás

Kurír 109/121.

Folyamatos

OTKA

Konferenciaszervezési támogatás

Kurír 121.

Folyamatos

Média az Emberekért

Riporter kerestetik

Kurír 130.

Folyamatos

OMKFH

Mûszaki fejlesztés és trsd.

Kurír 129.

Folyamatos

OKTK

Kutatási támogatás

Kurír 90.

Folyamatos

Illyés Alapítvány

Határon túli magyarság

Kurír 92/122.

Folyamatos

OMAA

Ausztria-Mo.együttmûködés

Kurír 114.

Folyamatos

XX. Század Intézet

Történet- és társtud. Kutatások

Kurír 114.

Folyamatos

Nyílt Társadalom Alap.

OSI 2000

Kurír 114.

Folyamatos

Soros Al.

Kulturális és mûvészeti rendezvények

Kurír 100.