Kari Kurír

A Szegedi Tudományegyetem
Bölcsészettudományi Karának
hírlevele

Elektronikus változat

134. szám - 2001. június 13.



Információk

1. 2001. június 7-én Szeged adott otthont a soros bölcsészdékáni kollégiumnak, amely a következõ állásfoglalást fogadta el:

1. A Bölcsészettudományi Karok vezetõi ismételten kifejezésre juttatják azon meggyõzõdésüket, hogy mielõbb szükséges lenne egyidejûleg bevezetni a kétszakos bölcsészképzést. Sajnálattal állapítják meg, hogy még mindig hiányzik az áttérés alapvetõ feltétele: nem jelentek meg a bölcsész szakok képesítési követelményei. Sürgetik ezek mielõbbi megjelentetését, s leszögezik, hogy a megjelenést követõ második évben készek a kétszakosság bevezetésére.

2. Üdvözlik a kredit-rendszerre való átállást, de ennek bevezetéséhez és végleges kidolgozásához szintén elengedhetetlen feltétel a bölcsész szakok képesítési követelményeirõl szóló rendelet megjelentetése. Mindez azt is fenyegeti, hogy betartható legyen a rendeletben rögzített 2001. november elsejei határidõ. Kérik, hogy az Oktatási Minisztérium biztosítsa a kredit-rendszerre történõ átállás többletköltségeit. Rendkívüli nehézségeket okoz az is, hogy változatlanul hiányzik a tanárképzési modul követelményrendszere.


3. Kérik az Oktatási Minisztériumtól, hogy mindent tegyen meg a kis hallgatói létszámú szakok jutalmazó normatív finanszírozása érdekében, mert többszöri kérés és ígéret ellenére ezen a területen az elmúlt években semmi sem történt. Javasolják, hogy a kis hallgatói létszámú szakok számára a finanszírozás legalábbis a nemzetiségi szakok szintjén történjék. Hasonló nyomatékkal kérik, hogy az eszköz-, gyakorlatigényes bölcsész szakok (pl. kommunikáció, színháztudományi szak) azonos finanszírozási kategóriába kerüljenek a kísérletes természettudományi szakokéval.


4. Ismételten felhívják a figyelmet arra az anomáliára, hogy a normatív finanszírozás csak a fõiskolai képzésben rendel összeget a tanárképzési modulhoz, s kérik, hogy az egyetemi tanárképzés is részesüljön megfelelõ támogatásban.

A fenti állásfoglalást aláírta: Dr. Bartha Elek megválasztott dékán (DE BTK), Dr. Fodor Sándor dékán (ELTE BTK), Dr. Bessenyei József megválasztott dékán (ME BTK), Dr. Frölich Ida dékán (PPKE BTK), Dr. Font Márta dékán (PTE BTK), Dr. Berta Árpád dékán (SZTE BTK), Dr. Földes Csaba egyetemi tanár (VE Tanárképzõ Kar).


2. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara predoktoranduszi, valamint pre- és posztdoktori belsõ ösztöndíjas pályázatokat hirdet meg az alábbi kategóriákban:

1) Predoktoranduszi pályázatot hirdetünk azon egyetemi diplomával rendelkezõ volt hallgatóink számára, akik a 2001/2002. tanévben eredményes vizsgájuk ellenére — helyhiány miatt — nem nyernek felvételt a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán mûködõ PhD-programok valamelyikére.
A predoktoranduszi ösztöndíj havi összege 40 E Ft. Az adómentes ösztöndíj folyósításának ideje: 2001. szeptember – 2002. augusztus, tartama mindösszesen 12 hó. Az ösztöndíj folyósításának meghosszabbítására nincs lehetõség. A pályázók között az ösztöndíj odaítélésérõl a programvezetõk javaslatainak figyelembe vételével a BTK Doktori Tanácsa dönt. A predoktoranduszi pályázatot elnyerõk tervezett létszáma a 2001/2002-es tanévre: 4 fõ.


2)
Predoktori pályázatot hirdetünk azon a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán 1999-2001. között abszolutóriumot szerzett doktorandusz hallgatóink számára, akik eredményesen lezárták tanulmányaikat, de még szükségük van további elmélyült munkára ahhoz, hogy elkészüljenek disszertációjukkal.
A predoktori ösztöndíj havi összege bruttó 80 E Ft. Az adóköteles ösztöndíj folyósításának ideje: 2001. szeptember – 2002. augusztus, tartama mindösszesen 12 hó. Odaítélésének feltétele, hogy a pályázó ne rendelkezzen fõállású munkaviszonnyal, s az ösztöndíj folyósításának idején nem is létesíthet fõállású munkaviszonyt. Az ösztöndíj folyósításának meghosszabbítására nincs lehetõség. A pályázók között az ösztöndíj odaítélésérõl az oktatási programvezetõk javaslatainak figyelembe vételével a BTK Doktori Tanácsa dönt. A predoktori pályázatot elnyerõk tervezett létszáma a 2001/2002-es tanévre: 10 fõ.


3)
Posztdoktori pályázatot hirdetünk azon a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanult 2001. július 15-ig PhD fokozatot szerzett volt doktoranduszaink számára, akiknek nem sikerült tudományos pályán elhelyezkedni.


A posztdoktori ösztöndíj
havi összege bruttó 110 E Ft. Odaítélésének feltétele, hogy a pályázó ne rendelkezzen fõállású munkaviszonnyal, s az ösztöndíj folyósításának idején nem is létesíthet fõállású munkaviszonyt. Az adóköteles ösztöndíj folyósításának ideje: 2001. szeptember – 2002. augusztus, tartama mindösszesen 12 hó. Az ösztöndíj folyósításának meghosszabbítására kivételes esetben lesz egyszeri lehetõség. A pályázók között az ösztöndíj odaítélésérõl az oktatási programvezetõk javaslatainak figyelembe vételével a BTK Doktori Tanácsa dönt. A posztdoktori pályázatot elnyerõk tervezett létszáma a 2001/2002-es tanévre: 3 fõ.

A pályázatok beadásának helye: Dékáni Hivatal. Határideje:

pre- és posztdoktori pályázatnál: 2001. június 25.
predoktoranduszi pályázatnál: 2001. augusztus 25.

A pályázatnak — mindhárom meghirdetett kategóriában — tartalmaznia kell:

- a pályázó személyes adatait (név, születési hely és idõ, anyja neve, értesítési címe)
- a pályázó szakmai önéletrajzát,
- a pályázó publikációinak jegyzékét,
- a pályázó ösztöndíjas idõszakra vonatkozó munkatervét,
- az illetékes PhD kurzus oktatási programvezetõjének támogató nyilatkozatát.

A pre- és posztoktori pályázatok elbírálásáról a pályázók 2001. július 15-ig, predoktoranduszi pályázat esetén 2001. szeptember 15-ig kapnak értesítést.


3. A Kari Tanács 2001. május 17-én kelt határozatai:

- egyhangúlag elfogadta a 2001. évi záróvizsga-bizottságokra vonatkozó javaslatot. (39/2001.)
- egyhangúlag támogatja Király Gabriella, történelem-medievisztika-néprajz szakos hallgató idõntúli államvizsgájának letételét. (40/2001.)
- egyhangúlag támogatja Antal Károly angol szakos diplomájának a honosítását. (41/2001.)
- egyhangúlag elfogadta a német nyelv és irodalom szak tantervi módosítását. (42/2001.)


4.
2001. május 24-én 10 órakor az Egyetemi Tanárok Tanácsa megtartotta soros ülését, melyen Olajos Terézia elnök megbízásának lejárta miatt új vezetõt választott a testület, Kristó Gyula egyetemi tanár, az MTA levelezõ tagja, személyében.


5.
2001. május 24-én karunkon járt Mr. Keita Sugai, a Tokyo Foundation (Japán) képviselõje, Tarnóczy Mariann, az MTA munkatársa kíséretében. Vendégeinket dr. Pukánszky Béla dékánhelyettes, Kelemen Éva dékáni hivatalvezetõ, Pereszlényi Gábor pályázati referens, Sarnyai Csaba Máté Sylff ösztöndíjas és Akasaka Yoshie japán lektor fogadta, akikkel Mr. Sugai a közvetlenebb kapcsolatfelvétel reményében tárgyalt.


6.
OTKA támogatást nyert bölcsészkari kutatások:

Név

Tanszék

Cím

Idõtartam (év)

Összeg (ezer Ft)

Odorics Ferenc Modern Magyar Irodalomtörténet Retorikai stratégiák - az értelmezés trópusai

3

2102

Ágel Vilmos Német Nyelvészet Német grammatika 1650-2000

4

4990

Wojtilla Gyula Ókortörténet Források az ókori India történetéhez

4

4000

Ivanics Mária    A kelet-európai steppe török forrásai

3

2559

Dékány András Filozófia Idõ és idõszerûség - Henri Bergson filozófiája

4

3500

Szabó Éva Pszichológia Tanárok és diákok laikus nézetei a sikerrõl, sikerességrõl

3

2800

Pléh Csaba Pszichológia Nyelvi és emlékezeti funkciók kognitív neuropszichológiai vizsgálata

4

7850

Zimonyi István Középkori Egyetemes Történet Nomádok a középkori Kelet-Európában

4

8500

Eördögh István Történeti Intézet Tiso felelõssége a szlovák holocaustban

3

3000

Tomka Béla Történeti Intézet Gazdasági divergenciák és konvergenciák Európában a 19-20. században: Magyarország esete

4

1320



7.
2001. május 2-án Szõnyi György Endre a Max Kade Center for German-American Studies meghívása alapján kutatói szemináriumot tartott a Kansasi Egyetemen (Lawrence, USA) Aby Warburg német mûvészettörténész amerikai kapcsolatairól, illetve kutatásairól a Hopi indiánok között „The Legacy of Aby Warburg: Iconography, Literature, Postmodern” címmel.


8. Kontra Miklós
(Angoltanár-képzõ és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék) meghívott elõadóként részt vett az amerikai Ohio State University által rendezett „State Linguistic Profile” konferencián május 11–13-án Columbusban. Elõadásának címe „On Doing Fieldwork on Hungarian in the Midwest” volt.


9. Tar Ibolya
(Klasszika-Filológia Tanszék) a Mommsen Gesellschaft tagjaként a társaság 2001. június 6-tól 9-ig tartó ülésszakán vett részt Göttingenben. Június 11-én az egyetem meghívására Marburgban tartott elõadást Catullus kérdésekrõl.


10.
Az OTDK Nyíregyházán a Berzsenyi Dániel Tanárképzõ Fõiskolán (Pedagógia, Pszichológia és Könyvtártudományi Szekció) tartott seregszemléjén hallgatóink közül díjat nyertek:

II hely. Pap József: Hódmezõvásárhelyi nyomdai részvénytársaságok jelentõsége a város életében 1896-1928 (Dr. Monok István témavezetésével)
III. Felhõsi Gabriella - Schnell Zsuzsanna: A célok kitüntetett szerepe a gyermeki utánzásban (Dr. Pléh Csaba témavezetésével)
III. Felhõsi Gabriella - Schnell Zsuzsanna: A téri vonatkoztatási rendszerek váltakozásai kisgyermekkorban; Ego - vagy/és allocentrikus? (Dr. Pléh Csaba témavezetésével)


11.
Compaq akciós ajánlat felsõoktatási intézmények számára. A számítógép fõbb paraméterei: Celeron 600 MHz CPU, 64 MB RAM, 10 GB HDD, 48x CD-ROM, 8 MB integrált VGA, 10/100 UTP hálókártya, billentyûzet, görgõs egér, 15” monitor (opcionális), Windows 98 SE, Microsoft Office 2000 Standard, 1 év garancia. Fizetendõ ár: 231300 Ft. (Ebbõl a monitor 39900 Ft.) Utólag szükséges lesz BNC csatlakozóval rendelkezõ hálózati kártyát vásárolni!
Az SZTE-nek minimálisan 25 db-ot kell rendelnie. Az esetleges megrendeléseket 2001. június 30-ig kell leadni.


Rendezvények

1. A Bölcsészettudományi Kar 2001. június 30-án, szombaton tartja diplomaosztó ünnepségét az Ifjúsági Házban.


Tudományos és PhD hírek

1. PhD-védések:

Varga Emõke PhD-védésére 2001. június 21-én 10 órai kezdettel került sor a BTK Kari Tanácstermében.
Nagy Miklós PhD-védésére 2001. június 25-én 11 órai kezdettel került sor a IX. sz. tanteremben.

Megvédett értekezések:

- Korom Erzsébet PhD-védésére 2001. május 21-én 12 órai kezdettel került sor.
- Gombocz Eszter PhD-védésére 2001. május 23-án 10,30 órai kezdettel került sor.
- Bombitz Attila Phd-védésére 2001. május 24-én 14 órai kezdettel került sor.
- Hódosy Annamária PhD-védésére 2001. június 1-én 10 órai kezdettel került sor.
- Müllner András PhD-védésére 2001. június 7-én 14 órai kezdettel került sor.

2. Doktori szigorlatok:

- Ábel Péter PhD-szigorlatára 2001. június 20-án 11 órai kezdettel kerül sor a BTK Kari Tanácstermében.
- Gajdó Ágnes PhD-szigorlatára 2001. június 21-én 10 órai kezdettel kerül sor dr. Szigeti Lajos Sándor professzor tanári szobájában.
- Tóth Zoltán PhD-szigorlatára 2001. június 21-én 10 órai kezdettel kerül sor dr. Szigeti Lajos Sándor tanári szobájában.
- Gaál Judit PhD-szigorlatára 2001. június 25-én 10,30 órai kezdettel kerül sor a BTK Kari Tanácstermében.
- Fazekasné Fenyvesi Margit PhD-szigorlatára 2001. június 25-én 10 órai kezdettel kerül sor dr. Nagy József professzor tanári szobájában.
- Józsa Krisztián PhD-szigorlatára 2001. június 25-én 10 órai kezdettel kerül sor dr. Nagy József professzor tanári szobájában.
- Molnár Edit Katalin PhD-szigorlatára 2001. június 25-én 10 órai kezdettel kerül sor dr. Nagy József professzor tanári szobájában.
- Kontra József PhD-szigorlatára 2001. június 25-én 10 órai kezdettel kerül sor dr. Nagy József professzor tanári szobájában.


3.
A BTK Doktori Tanácsa május 31-én megtartott ülésének állásfoglalásai a következõk:

- A védési bizottságok és az illetékes programtanácsok véleménye alapján Viskolcz Noémi, Kovács Zoltán, Bombitz Attila, Kõfalvi Tamás, Gombocz Eszter, Korom Erzsébet PhD-eljárásának lezárását és Egyetemi Doktori Tanács elé történõ terjesztését egyhangúlag támogatja.
- Javasolja Orbán Imre /Történelem (középkor)/ doktori eljárásának megindítását.
- Elfogadta Gajdó Ágnes, Tóth Zoltán, Medgyes Tamás (irodalomtudomány); Ábel Péter és Gaál Judit (nyelvtudomány) szigorlati kérelmét és kijelölte a szigorlati bizottságokat.
- Egyhangú szavazással támogatólag továbbította Barát Erzsébet és Donald W. Peckham honosítási kérelmét az Egyetemi Doktori Tanács számára.
- Egyhangú szavazással támogatólag továbbította dr. Barna Gábor (Néprajzi Tanszék) díszdoktori felterjesztését Prof. Bo Lönnqvist személyére vonatkozóan.
- Megtárgyalta a Doktori iskolák akkreditációs anyagait, és azt az Egyetemi Doktori Tanács elé terjesztette elfogadásra.


4.
A BTK Doktori Tanácsa elõreláthatólag 2001. július 5-én 14 órai kezdettel tartja következõ ülését.


Pályázatok

1. A Tari Alapítvány pályázata azon nappali tagozatos hallgatók számára, akik legalább két idegen nyelvet felsõfokon elsajátítottak. Nyelvszakos hallgatók nem pályázhatnak! A pályázat leadási határideje: 2001. június 15. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


2.
Köztársasági ösztöndíj 2001/2002. A pályázat részletei megtalálhatók a Tanulmányi Osztály, a Pályázati Iroda faliújságján, valamint a plakátokon. Beadási határidõ: 2001. június 22. 13 óra (Tanulmányi Osztály).


3.
A Magyar Ösztöndíj Bizottság felhívja a figyelmet a Görög Állami Ösztöndíj Alapítvány (Hellenic State Scholarship Foundation, I.K.Y) ösztöndíjaira.
Posztgraduális/Doktori tanulmányok folytatása Határidõ: 2001. június 30.
A jelentkezési lapokat a csatolandó dokumentumokkal együtt a Görög Köztársaság Nagykövetségére (1063 Budapest, Szegfû u. 3. T.: 322-8004) kell benyújtani.


4.
A Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) pályázatot hirdet a 2002. évi olaszországi nyári egyetemi ösztöndíjakra. Pályázhatnak olasz szakos egyetemi és fõiskolai tanárok. (A hallgatói pályázat határideje június 11-én lejárt.) Beadási határidõ: 2001. június 30. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


5.
Pályázat kiemelkedõ színvonalú szakdolgozatok (környezet vagy természetvédelmi témakörben) jutalmazására. Beadási határidõ: 2001. július 16. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


6.
Környezettudományi tanulmányi ösztöndíj a 2001/2002-es tanévre hallgatók számára. Benyújtási határidõ: 2001. július 20. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


7.
Egyéves kutatói ösztöndíjak a Trieszti Egyetemen. Pályázati határidõ: 2001. július 31. Részletek a Pályázati Irodában.


8.
A MÖB és a DAAD közös pályázatot hirdet projekt keretében megvalósuló magyar-német kutatócserékre 2002-2003-ra valamennyi tudományágban. Beadási határidõ: 2001. július 31. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


9.
Pályázat a felsõoktatásban tanuló fogyatékos fiatalok segítésére. Benyújtási határidõ: 2001. augusztus 31. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


10.
Ösztöndíjpályázat felsõoktatásban tanuló roma fiatalok számára. Beküldési határidõ: 2001. szeptember 3. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


11.
A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottsága a régióban folyó kutatómunka ösztönzése érdekében pályázatot hirdet tudományos tevékenységet végzõ dolgozói számára. A pályázaton tudományos fokozattal (kandidátusai vagy magasabb) nem rendelkezõ kutatók vehetnek részt. A pályázat részleteirõl érdeklõdhet a Pályázati Irodában. Beadási határidõ: 2001. szeptember 14.


12.
A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Bibó István és Kovács István évfordulója alkalmából pályázatot hirdet fiatal, tudományos fokozattal nem rendelkezõ jogászok, történészek és politológusok számára. A benyújtási határidõ: 2001. szeptember 15. Részletek a Pályázati Irodában.


13
. A Japán Alapítvány Budapesti Irodája szónokversenyt hirdet minden korosztály számára 2001. október 13-án 13 órakor. Jelentkezni a Japán Alapítvány Budapesti Irodájában lehet: 1027 Budapest, Horvát u. 14-24. Telefon.: 214-0775/0776, Fax: 214-0778
Nevezhetnek: Magyarországon japán nyelvet tanulók, kivéve akik 3 hónapnál hosszabb idõt töltöttek Japánban
A beszéd témája: Japán és én. A beszéd idõtartama: résztvevõnként max. 4 perc
Jelentkezési határidõ: 2001. szeptember 21.
Csatolandó dokumentumok (japán nyelven, A4-es papíron): a pályázó neve, a beszéd témája és annak összefoglalása (magyar nyelven 5-10 sorban)


14.
Ösztöndíjak felsõfokú oktatási intézmények roma és nemzetiségi hallgatói számára. Beadási határidõ: 2001. szeptember 28. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


15.
A Századvég Politikai Iskola Alapítvány pályázatot hirdet politológiai tanulmány megírására. A pályázat beadása folyamatos - 2001 május 1-tõl 2001. december 31-ig. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.


16.
A Bangori Egyetem (Wales) angol nyelvi kurzusainak tájékoztatója és jelentkezési lapja, valamint a Kieli Egyetem Materials Science and Engineering c. posztgraduális kurzusának plakátja megtalálható a Külügyi Osztályon.

Szerkesztõi rovat

Az utóbbi hónapokban a Kurírból több példányt kapó tanszékek bizonyára észrevették, hogy csökkent a kipostázott példányszám. Sajnos technikai okokból kifolyólag kényszerültünk csökkenteni a példányszámot (mintegy 30%-kal). Ilyen jellegû problémák a jövõben is várhatók, ezért kérjük, amennyiben a kapottnál több példányra van szükségük a tanszéken, fénymásolják le a megfelelõ mennyiséget.
A késõbbiekben lehetséges, hogy újra fel fogjuk mérni a tanszékek példányszámigényét.

Kari Kurír
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hírlevele
Kiadja az SZTE BTK Dékáni Hivatala
Felelõs kiadó: Dr. Berta Árpád dékán
Felelõs szerkesztõ: Pereszlényi Gábor pályázati referens

Aktuális pályázatok határidõ-táblázata

Határidõ

Meghirdetõ

A pályázat célja, címe

Megjelenés helye

2001. jún. 15.

Tari Alapítvány

Nyelvtudás

Kurír 134.

2001. jún. 22.

OM

Köztársasági ösztöndíj

Kurír 134.

2001. jún. 30.

Görög Áll. Öszt. A.

PhD/Doktori

Kurír 134.

2001. jún. 30.

MÖB

Olasz nyári egyetem (oktatói)

Kurír 133.

2001. jún. 30.

Szabad Német Írószöv.

Próza/Líra

Kurír 132. 

       

2001. júl. 15.

Grundtvig

Felnõttokt. Mob.

Kurír 132.

2001. júl. 15.

Giesseni Egyetem

Önköltséges nyelvi kurzus

Kurír 130.

2001. júl. 16.

Fulbright

USA ösztöndíjak

Kurír 133.

2001. júl. 16.

KöM

Szakdolgozat

Kurír 134.

2001. júl. 20.

KöM

Tanulmányi ösztöndíj

Kurír 134.

2001. júl. 31.

Változó világ

Szabó Ervin könyvírási pályázat

Kurír 133.

2001. júl. 31.

Trieszti Egyetem

Kutatói ösztöndíjak

Kurír 134.

2001. júl. 31.

MÖB/DAAD

Kutatócserék

Kurír 134. 

       

2001. aug. 1.

OM

Állami ösztöndíj (diploma)

Kurír 132.

2001. aug. 31.

Soros

Fogyatékos ösztöndíj

Kurír 134.

2001. szept. 3.

Soros

Cigány képzés

Kurír 134.

2001. szept. 14.

MTA

Kutatói ösztöndíj

Kurír 134.

2001. szept. 14.

SZTE ÁJTK

Bibó

Kurír 134.

2001. szept. 28.

MNEK

Roma/nemzetiségi ösztöndíj

Kurír 134.

2001. szept. 21.

Japán Alapítvány

Szónokverseny

Kurír 134.

2001. szept. 30.

OM

Cigány képzés

Kurír 133. 

       

2001. okt. 12.

Pro Renovanda

Kollégiumokért

Kurír 129.

2001. okt. 15.

Grundtvig

Felnõttokt. Mob.

Kurír 132.

2001. okt. 15.

Pro Renovanda

Diákok a tudományért

Kurír 129.

2001. okt. 15.

Mellon

Villa i Tatti

Kurír 132.

2001. okt. 15.

Magyar Turizmus Rt.

Szakdolgozat díjak

Kurír 133. 

       

2001. nov. 15.

Sylff

Oktatói

Kurír 131.

2001. dec. 22

Izraeli Külügymin.

Science Education in Early Chidhood

Kurír 128. 

       

Folyamatos

OTKA

Utazási támogatás

Kurír 109/121.

Folyamatos

OTKA

Publikációs támogatás

Kurír 109/121.

folyamatos

OTKA

Konferenciaszervezési támogatás

Kurír 121.

folyamatos

Média az Emberekért

Riporter kerestetik

Kurír 130.

folyamatos

OMKFH

Mûszaki fejlesztés és trsd.

Kurír 129.

folyamatos

OKTK

Kutatási támogatás

Kurír 90.

folyamatos

Illyés Alapítvány

A határon túli magyarság azonosságtudatának megõrzése

Kurír 92/122.

folyamatos

Osztrák-Magyar Akció Alap.

Ausztriai és magyarországi oktatási, kutatási és felsõoktatási együttmûködés

Kurír 114.

folyamatos

XX. Század Intézet

Történet- és társtud. Kutatások

Kurír 114.

folyamatos

Nyílt Társadalom Alap.

OSI 2000

Kurír 114.

folyamatos

Soros Al.

Kulturális és mûvészeti rendezvények

Kurír 100.