Kari Kurír

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának tájékoztató folyóirata

Elektronikus változat

129. szám - 2000. december 19.


Minden kedves olvasónknak,
Karunk valamennyi dolgozójának, oktatójának és hallgatójának
kellemes Karácsonyi ünnepeket, és sikerekben gazdag új esztendõt kívánunk.


Információk

1. A korábbi évek gyakorlatának megfelelõen a Dékáni Hivatal a két ünnep között zárva tart, postaosztás 2000. december 28-án, csütörtökön lesz, 11-12 óra között. A Tanulmányi Osztály délelõtti fogadóórát tart.

2. Karunk új rendszergazdája, Nagy Endre (fõállásban a Generali Providencia Biztosító rendszergazdája) 2001. január 1-tõl kezdi meg munkáját. Fogadóóráját hétfõnként 15.00 és 17.00, illetve csütörtökönként 8.30 és 10.30 között tartja a B-közép irodában (Pályázati Iroda), ugyanekkor elérhetõ a 4308-as melléken. E-mail címe: endre@primus.arts.u-szeged.hu.

3. 2000. december 1-én Karunk vendége volt Joao Carlos Versteeg, Portugália budapesti nagykövete, aki dr. Berta Árpád dékánnal és dr. Pál Józseffel, az Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék vezetõjével tárgyalt a portugál képzés elindításáról. (Forrás: Délmagyarország, 2000. december 5. A teljes cikk megtekinthetõ a Pályázati Iroda faliújságján.)

4. Az Általános Orvostudományi Kar és a BTK között köttetett megállapodás értelmében 2001. január 5-tõl kezdõdõen kerül sor az önként jelentkezett kari dolgozók egészségügyi szûrõvizsgálataira.

5. A Szegedi Tudományegyetem és a Novotel (volt Hungária szálloda) 2001. évre érvényes szerzõdése alapján a szálloda kedvezményes szobaárakat biztosít az egyetem hivatalos vendégeinek. Egyágyas: 86 DM/éjszaka, kétágyas: 98 DM/éjszaka, az árak a büféreggelit és a 12% ÁFÁ-t is tartalmazzák. A kedvezmények csak hivatalos megrendelések esetén érvényesek. A megrendelõn az SZTE 994-es kódszámára szükséges hivatkozni. További felvilágosítással Szabó Mihály, a Novotel munkatársa szolgál.

6. A Szegedi Nemzeti Színház felajánlása értelmében (megtekinthetõ a Pályázati Irodában) azok a tanszékek vagy intézetek, akik a 2001. év folyamán nemzetközi rendezvényt szerveznek és a résztvevõk számára egy operaelõadás megtekintésének lehetõségét is szeretnék a programba foglalni, szándékukat december (legkésõbb január) folyamán jelezzék az operaszervezõknek (ld. levél) vagy a Külügyi Osztálynak.

7. 2000. október 20-21-én a Germán Filológiai Intézet Német Irodalomtudományi és Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszékének oktatói a Siegeni Egyetemen irodalomtudományi konferencián vettek részt. Az immár hagyományosnak mondható, évente sorra kerülõ találkozót a Deutscher Akademischer Austauschdienst által finanszírozott, germanisztikai intézetek partnerkapcsolatait támogató projekt keretén belül rendezték meg. A középpontban ezúttal az apokalipszis témájának irodalmi feldolgozásai, ill. a germanisztika mint kultúratudomány problémája állt.

8. 2000. november 22-én Karunk és a Germán Filológiai Intézet vendége volt Jakob von Wagner, Németország budapesti Nagykövetségének elsõ titkára. Eszmecserét folytatott Berta Árpád dékánnal, valamint a Germán Filológiai Intézet tanszékeinek oktatóival a kapcsolatfelvétel lehetõségeirõl, valamint arról, hogy milyen szerepet vállalhat Egyetemünk, s ezen belül a Germán Filológiai Intézet a régióban, beleértve a Bánátot és a Vajdaságot.


Személyi hírek

1. Szörényi László, az Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék egyetemi tanára sikeresen megvédte az MTA doktora címre benyújtott „Philologia Hungarolatina” címû értekezését 2000. december 6-án az MTA Irodalomtudományi Intézetében.


Pályázatok

A pályázatokat illetõen bõvebb információkhoz juthat a B-Közép Irodában.
Ûrlapok letöltéséhez, kérjük, használja a Kari Kurír pályázati oldalát!
http://www.arts.u-szeged.hu/kurir/palyazat/index.html

1. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata az Oktatási Minisztériummal együttmûködve a 2001. évre kiírja a Bursa Hungarica Felsõoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsõoktatási hallgatók számára. A Pályázat célja: felsõoktatási intézményben tanuló illetve tanulmányait megkezdõ, hátrányos helyzetû, szociálisan rászoruló fiatalok támogatása ösztöndíj formában. A benyújtás határideje: 2001. január 5. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján, illetve a http://www.bursa.hu Internet címen.

2. Esszépályázat a 8th World Business Dialogue "Net Planet - Strategies for a New Economy" kölni rendezvényére. Pályázati határidõ: 2001. január 5.

3. Mellon kutatói ösztöndíjak 3 hónapos athéni kutatásokra a 2001/2002. tanévben a klasszika-filológia, régészet, történelem, mûvészetek, epigraphia területén. Jelentkezési határidõ: 2001. január 8. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.

4. A Brno-i Masaryk Egyetem posztgraduális ösztöndíjai 2001/2002. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján. Határidõ: 2001. január 15.

5. Pályázati felhívás a CEEPUS programban való részvételre
A CEEPUS (Közép-európai Felsõoktatási Csereprogram) célja, hogy lehetõvé tegye a résztvevõ országok felsõoktatási intézményei számára oktatói és diákcseréket, nyelvi és szakmai kurzusokon, valamint nyári egyetemeken való közös részvételt, hogy ezáltal is erõsítse a közép-európai értelmiség szakmai, baráti kapcsolatait.
A CEEPUS elsõsorban az oktatás fejlesztésének elõsegítésére jött létre, ezért tudományos kongresszusok, konferenciák, illetve csak kutatás nem képezheti a CEEPUS hálózati pályázat tárgyát. Pályázhatnak: akkreditált magyar felsõoktatási intézmények. CEEPUS országok: Ausztria, Bulgária, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Csehország és Románia. További információk a Pályázati Irodában.
A pályázatok beküldési határideje: 2001. január 15. (postabélyegzõ dátuma)

6. TéT kétoldalú kutatási együttmûködés (nemzetközi kutatócsere) Spanyolország és Magyarország között. Jelentkezési határidõ: 2001. január 15. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.

7. Az Oktatási Minisztérium Kutatás-Fejlesztési Helyettes Államtitkársága és a Magyar-Amerikai Tudományos és Technológiai Közös Alap pályázatot hirdet magyar és amerikai kutatók projektelõkészítõ szakmai utazásának támogatására. A támogatás célja, hogy elõsegítse új kapcsolatok létrehozását magyar és amerikai szakemberek és intézmények között, annak érdekében, hogy a két ország által kiemelten fontosnak tartott K+F témákban a továbbiakban együttmûködés alakuljon ki országos jelentõségû projektek területén.

Pályázati feltételek:

- magyar vagy USA állampolgárság
- a magyar és amerikai pályázó rendelkezzen intézményi háttérrel (kutatási intézet, egyetem vagy vállalkozás)
- fogadókészség az amerikai és magyar intézmény részérõl
- közös kutatási téma

A pályázatnak a következõket kell tartalmaznia:

- fedõlap a magyar és amerikai pályázó eredeti aláírásával
- munkaterv
- a pályázók szakmai önéletrajza
- a háttérintézmény fogadókészségének igazolása
- pénzügyi terv

A pályázatot két példányban magyar, két példányban angol nyelven kérjük benyújtani. További információ és adatlap kapható a Magyar-Amerikai TéT Közös Alap Titkárságától, 1027 Budapest, Bem József u. 2., II. em. 2., Tel: 214-7714, fax: 214-7712, e-mail: tetalap@mail.elender.hu Internet elérhetõség: http://www.elender.hu/~tetalap/ A szükséges tájékoztatók és nyomtatványok megtalálhatók a http://www.rec.org/REC/Programs/NGO_Support/Default.html címen. Kérjük, hogy esetleges tartalmi kérdéseikkel csak részletes a tájékoztató anyagok elolvasása után keressék meg a REC munkatársait! A program munkanyelve az ANGOL! Benyújtási határidõ: 2001. január 15.

8.
Részvétel az EU Leonardo da Vinci szakképzési együttmûködési programjában.

A program célja:

1. a szakmai készségek és a szakmai tudás fejlesztése a szakmai alapképzés bármely szintjén résztvevõk - különösen a fiatalok - körében, annak érdekében, hogy elõsegítse a munkaerõpiacra való belépésüket, illetve újbóli munkábaállásukat;
2. a szakmai továbbképzés minõségének fejlesztése, és az élethosszig tartó képzés jegyében mind szélesebb társadalmi rétegek bevonása ezen képzési formákba;
3. a szakmai képzéssel kapcsolatos újítások támogatása, különösen a versenyképesség fejlesztése, a vállalkozói kedv bátorítása és új foglalkoztatási lehetõségek ösztönzése.

A résztvevõ országok köre: Az Európai Unió tagállamai; 3 EFTA ország (Izland, Liechtenstein és Norvégia,); a közép- és kelet-európai társult országok (Bulgária, Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia, Szlovákia, Szlovénia) és Málta. Ciprus csatlakozása 2001 elejére, Törökország csatlakozása 2001 végére várható.

A programban a szakmai képzésben érintett minden intézmény részt vehet. Egyének, magánszemélyek csak intézményeken keresztül részesülhetnek Leonardo da Vinci támogatásban.

A program a következõ öt pályázattípust foglalja magába:

· mobilitási projektek, amelyek keretében külföldi munkahelyi gyakorlatra és szakmai továbbképzésre nyílik mód (szakmai alapképzésben résztvevõ diákok, felsõoktatásban tanuló hallgatók, fiatal dolgozók és friss diplomások, továbbá oktatók, foglalkoztatási tanácsadók, HR vezetõk számára);
· kísérleti projektek, amelyek az újítások támogatását és a minõség fejlesztését szolgálják a szakképzés területén (új szakirányok, tantervek, modulok, tankönyvek, segédanyagok, taneszközök kifejlesztése);
· szaknyelvi készségek fejlesztésére irányuló tananyagok, tanítási módszerek kialakítása;
· nemzetközi szakképzési hálózatok, amelyek az európai szaktudás, a sikeres projekteredmények európai szintû terjesztését végzik;
· referenciaanyagok kidolgozása az Európai Unió számára a szakképzési rendszerek és gyakorlatok összehasonlításáról.

Valamennyi Leonardo pályázattípus esetében csak az Európai Unió 11 hivatalos nyelvének valamelyikén lehet pályázni - kivéve a mobilitási pályázatokat, amelyeket magyarul is be lehet nyújtani. A részletes pályázati kiírás, a pályázati ûrlapok és a pályázást megkönnyítõ segédanyagok megtalálhatók a Leonardo Nemzeti Iroda honlapján, vagy postai úton igényelhetõk. Tempus Közalapítvány/Leonardo Nemzeti Iroda 1438 Budapest 70, Pf.: 510. Telefon: 06 (1) 210 9700 Fax: 06 (1) 210 9701 E-mail: leonardo@tpf.hu
Internet: http://www.tpf.iif.hu/leonardo. A pályázatok beküldési határideje 2001. január 19.

9. Huygens ösztöndíj a Nijmegeni Katolikus Egyetemen 3-10 hónapra, 2001/2002. tanév. Jelentkezési határidõ: 2001. február 1. Részletek a Pályázati Irodában.

10. A Magyar Tankönyvért Alapítvány pályázatot hirdet tankönyvírói ösztöndíj elnyerésére a „Német nyelvtan a középiskolák számára” címû kézirat megírására. Beadási határidõ: 2001. február 15. Részletek a pályázati Iroda faliújságján.

11. Mellon kutatói ösztöndíjak a 20001/2002. tanévre az Edinburghi Egyetemen a humán és társadalomtudományok területén. Pályázati határidõ: 2001. március 31. További részletek a Pályázati Iroda faliújságján.

12. A „Közösen a jövõ munkahelyeiért” Alapítvány Kuratóriuma pályázatot hirdet egyetemi és fõiskolai hallgatóknak, valamint fiatal szakembereknek olyan dolgozatok elkészítésére amelyek a munkaügy a foglalkoztatás aktuális kérdéseit tárgyalják. A téma megközelítése lehet empirikus vagy elméleti, mikro vagy makroszintû. Beküldési határidõ: 2001. május 31. A Kuratórium az arra érdemes pályázatokat 50000-250000 forintig terjedõ jutalmakkal ismeri el. Részletek a Pályázati Iroda faliújságján.

13. Az Oktatási Minisztérium (OM) képviseletében az OM Kutatás-Fejlesztési Helyettes Államtitkárság pályázatot hirdet a mûszaki fejlesztés társadalmi feltételei javításának támogatására. Ennek keretében az alábbi jogcímeken lehet pályázatot benyújtani.

1. 2001. évben esedékes nemzetközi tudományos-mûszaki konferenciákon történõ részvételre, elõadás tartása esetén. Pályázni lehet utazási költség vagy nettó regisztrációs költség elnyerésére.
2. A tudományos kutatási és mûszaki fejlesztési eredmények elterjesztésével, illetve ismeretterjesztésével közvetlenül összefüggõ tudományos konferenciák rendezéséhez, amennyiben a konferenciára Magyarországon 2001. évben kerül sor.
3. Magyar Intézmények nemzetközi intézményben viselt tagságával összefüggésben jelentkezõ, 2001. évben esedékes tagsági díjak befizetéséhez.

Pályázati nyomtatványok az OM Kutatás-fejlesztési Helyettes Államtitkárság információs pultjánál (1052 Budapest, Szervita tér 8. ) vehetõk át, illetve az alábbi honlapról letölthetõk: www.omfb.hu. Információk a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Költségvetési Fõosztály Mecenatúra részlegénél a (06-1) 317-5900/2418, illetve 2472 számon kérhetõ munkanapokon 9 és 12 óra között. A pályázatokat kizárólag postai úton, folyamatosan lehet benyújtani, elbírálásuk szakaszosan történik az alábbiak szerint:

· 2001. február hónapjában (A 2001. január 15-én 24 óráig postára adott pályázatok kerülnek elbírálásra.)
· 2001. május hónapban (A 2001. április 15-én 24 óráig postára adott pályázatok kerülnek elbírálásra.)
· 2001. augusztus hónapban (A 2001. július 15-én 24 óráig postára adott pályázatok kerülnek elbírálásra.)
A pályázatok beadásánál kérjük figyelembe venni, hogy a támogatás folyósítására legkorábban a szerzõdéskötés után, a beadást követõ 90 nap után kerülhet sor. Amennyiben a pályázat az elbírálási idõpont elõtti rendezvényre irányul, a pályázatot visszaküldjük. A formai okból nem megfelelõ pályázatokat nem bocsátjuk bírálatra.


14.
A Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány pályázati felhívásai:

Diákcsere mozgalomért 2001. február 15., (január 31., május 4.)
Diákok a tudományért 2001. március 30. és október 15.
Dunatáji népek kutatása 2001. március 30.
Klebersberg Kuno emlékére (Idegen nyelvi képzés) 2001. április 9.
Kollégiumokért 2001. április 14 . és október 12.
Osztrák-magyar közös múlt 2001. január 31.
Unger Mátyás emlékére (történelemtaniítás) 2001. március 1.

Általános pályázati feltételek valamennyi szakalapítvány felhívásához

Minden szakalapítványi pályázatot kizárólag az alapítványi pályázati ûrlapon, 2 példányban kitöltve, a szükséges mellékletekkel kiegészítve fogadunk el. Amennyiben a formális feltételek nem teljesülnek, a pályázat automatikusan kizáródik. Pályázati anyagok megõrzése, illetve visszaadása nem áll módunkban.
Kérjük a határidõk pontos betartását, a pályázati anyag utólagos kiegészítését nem tudjuk figyelembe venni. A korábban már támogatásban részesített pályázók csak akkor nyújthatnak be pályázatot, ha elszámolási (beszámolási) kötelezettségüknek eleget tettek. Pályázati ûrlap igényelhetõ a Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány Titkárságán (1146 Bp., Ajtósi Dürer sor 19-21.), személyesen a recepción vagy postai úton, nagy alakú (A4-es) felbélyegzett válaszboríték küldésével. A felhívásokat az Interneten http://www.prof.iif.hu/prc alatt is közzétesszük, ahonnan a szükséges pályázati ûrlapok is letölthetõk. Mindenkor tüntesse fel a szakalapítvány nevét! A pályázattal kapcsolatban érdeklõdni lehet az Alapítvány titkárságán személyesen, vagy telefonon, (36 -1) 343 - 3913 hétfõtõl csütörtökig 10 - 15 óráig, pénteken 10-12 óráig.

További részletek a Pályázati Iroda faliújságján, illetve a Bölcsészkar honlapján.


15.
A CIRIUS (http://www.ciriusonline.dk) által meghirdetett dániai állami ösztöndíjak a 2001/2002. tanévre Jelentkezési határidõ: tanulmányi és kutatási ösztöndíjak: 2001. március 31, nyári egyetemek: 2001. május 1.


16.
Kutatási projektek: INTAS - Együttmûködési lehetõség a FÁK tagállamokkal

A 2000. év folyamán Magyarország várhatóan az INTAS nemzetközi szervezet teljes jogú tagjává válik (Nemzetközi Szövetség az Egykori Szovjetunió Új Független Államainak Tudósaival Való Együttmûködés Ösztönzésére, International Association for the Promotion of Co-operation with Scientists from the New Independent States of the Former Soviet Union). Ezáltal az INTAS finanszírozásával magyar kutatók számára is megnyílik a pályázási és részvételi lehetõség a FÁK államokkal közösen szervezett kutatási projektekben.

Formális csatlakozásunk függvényében magyar kutatók is részesülhetnek majd az INTAS projektek finanszírozásából, ezért már a pályázati felhívások megjelenésekor a magyar érdeklõdõknek is célszerû közös pályázat elõkészítése céljából megkeresni mind az EU tagállambeli, mind a FÁK államokból való partnereiket. A magyar státuszhoz hasonló Észtország, Szlovákia és Szlovénia helyzete. Amennyiben csatlakoznak a pályázati felhívások beadási határideje elõtt formailag az INTAS-hoz, úgy az ezekbõl az országokból származó szervezetek is jogosultak pályázásra.

Az együttmûködésben résztvevõ FÁK államok: Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grózia, Kirgizisztán, Kazahsztán, Türkmenisztán, Oroszország, Örményország, Ukrajna, Üzbegisztán. Az INTAS jelenlegi tagállamai: Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Izland, Izrael, Írország, Lettország, Norvégia, Luxemburg, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország és az Európai Közösség.

Pályázatot a korábbi gyakorlat szerint formailag legalább négy kutatócsoport nyújthat be együttesen, melynek tagjai két különbözõ INTAS tagállamot, illetve szintén két különbözõ FÁK tagállamot kell, hogy képviseljenek. Egyes esetekben egyedülálló kutató is részt vehet a projektekben. A részletes feltételeket a 2000. és 2001. évi pályázati felhívásban érdemes tanulmányozni.

Lehetõvé teszi majd a hazai K+F közösség számára, hogy EU közösségi források felhasználásával fel tudja éleszteni korábbi kutatási együttmûködéseit, és újabb kooperációs lehetõségeket keressen a köztudottan nehézkes finanszírozású FÁK tagállamokbeli partnerekkel. További kiváló lehetõséget fog biztosítani új EU tagállamokbeli partnerek bevonására, valamint a nemzetközi szervezetekkel való együttmûködésre.
Révén a magyar résztvevõk is jogosultak lesznek menedzsment-költségeik finanszírozására. Az INTAS az elfogadott projektek költségvetésének 20 %-áig téríti meg a tagállamok menedzsment költségeit. Egy projekt költségvetése rendszerint 60 000 - 150 000 EURO között van a felhívástól függõen.

1. INTAS Nyitott felhívás 2000. Közös kutatási projektek és hálózatok az asztrofizika, nukleáris- és készecskefizika, matematika, kémia, mérnöki tudományok, aeronautika, ûrkutatás, közgazdaságtan, társadalmi és humán tudományok területén. (költségvetés: 13 MEURO)
2. INTAS Élelmiszeripari felhívás 2000. Közös kutatási projektek az élelmiszerlánc valamennyi, a termeléstõl a fogyasztásig megtalálható fázisaihoz kapcsolódó területeken. (költségvetés: 1.5 MEURO)
3. INTAS Információs felhívás 2000. Közös projektek valamennyi tudományterület információjának felhasználására, hozzáférhetõségére, feldolgozására, tárolására, visszanyerésére és terjesztésére irányuló területeken. (költségvetés: 1.5 MEURO)
4. INTAS - CERN felhívás 2000. Közös projektek az ún. 'Large Hadron Collider Detectorok' fizikájára és mérnöki tervezésére vonatkozó specifikus problémákhoz kapcsolódó területeken. További információ a CERN-rõl a http://www.cern.ch honlapon. (költségvetés: 1 MEURO)
5. INTAS Szakértõi felhívás pályázatok értékelésérõl: A jelentkezõk az experts@intas.be e-mail címen, vagy +32-2-549-0156 faxszámon érdeklõdjenek.

A 2001. évi pályázatok beadási határideje 2001. szeptember 29. 12.00 óra.

Oktatási Minisztérium Kutatás-fejlesztési Helyettes Államtitkárság EU TéT Együttmûködési Osztály H-1052 Budapest, Szervita tér 8. Telefon. 318-4232, Fax: 266-2055). A pályázati ûrlapok és részletes kiírások letölthetõk a http://www.intas.be honlapról, illetve beszerezhetõk az INTAS-tól közvetlenül: INTAS Avenue des Arts 58, B-1000 Brussels Belgium, Tel: +32-2-549-0140, fax: +32-2-549-0156 (e-mail: infopack@ubtas.be)

Kari Kurír
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának tájékoztató lapja
Kiadja az SZTE BTK Dékáni Hivatala
Felelõs kiadó: Dr. Berta Árpád dékán
Felelõs szerkesztõ: Pereszlényi Gábor pályázati referens

Aktuális pályázatok határidõ-táblázata

Határidõ

Meghirdetõ

A pályázat célja, címe

Megjelenés helye

2000. dec. 31.

Pol. Tört. A.

tud. ösztöndíjas feladatok

Kurír 127.

2000. dec. 31.

Pol. Tört. A.

történetttudományi kutatómunka

Kurír 127. 

       

2001. jan. 5.

Bursa Hungarica

Felsõoktatási Ösztöndíj

Kurír 129.

2001. jan. 5.

World Business Dialog

Esszépályázat

Kurír 129.

2001. jan. 8.

Mellon

Athéni kutatások

Kurír 129.

2001. jan. 15.

Masaryk Egyetem

Posztgraduális ösztöndíj

Kurír 129.

2001. jan. 15.

CEEPUS

Csereprogram

Kurír 129.

2001. jan. 15.

TéT

Spanyol-magyar

Kurír 129.

2001. jan. 15.

OMKFHA

HU-US kutatói

Kurír 129.

2001. jan. 19.

EU

Leonardo da Vinci

Kurír 129.

2001. jan. 31.

AMFK

Magyary Zoltán PhD

Kurír 127.

2001. jan. 31.

Pro Renovanda

Diákcsere

Kurír 129.

2001. jan. 31.

Pro Renovanda

Osztrák-magyar közös múlt

Kurír 129. 

       

2001. feb. 1.

Huygens

Nijmegen

Kurír 127.

2001. feb. 15.

NSZK

Bundestag

Kurír 127.

2001. feb. 15.

Magyar Tankönyvért A.

Német nyelvtan

Kurír 129.

2001. feb. 15.

Pro Renovanda

Diákcsere

Kurír 129. 

       

2001. márc. 1.

Pro Renovanda

Unger Mátyás emlékére

Kurír 129.

2001. márc. 6.

Mellon

Törökországi kutatások

Kurír 128.

2001. márc. 30.

Pro Renovanda

Diákok a tudományért

Kurír 129.

2001. márc. 30.

Pro Renovanda

Dunatáji népek kutatása

Kurír 129.

2001. márc. 31.

Mellon

Edinburgh-i kutatások

Kurír 129.

2001. márc. 31.

Cirius

Tanulmányi és kutatási dániai ösztöndíj

Kurír 129. 

       

2001. ápr. 9.

Pro Renovanda

Klebersberg Kunó

Kurír 129.

2001. ápr. 14.

Pro Renovanda

Kollégiumokért

Kurír 129. 

       

2001. máj. 1.

Cirius

Nyári egyetem - dániai ösztöndíj

Kurír 129.

2001. máj. 4.

Pro Renovanda

Diákcsere

Kurír 129.

2001. máj. 31.

MSZT

Hallgatói pályázat

Kurír 126.

2001. máj. 31.

„Jövõ munkahelyei” A.

Dolgozat (foglalkoztatás)

Kurír 129. 

       

2001. szept. 29.

INTAS

Együttmûködés a FÁK tagállamokkal

Kurír 129.

2001. okt. 12.

Pro Renovanda

Kollégiumokért

Kurír 129.

2001. okt. 15.

Pro Renovanda

Diákok a tudományért

Kurír 129.

2001. dec. 22

Izraeli Külügymin.

Science Education in Early Childhood

Kurír 128. 

       

folyamatos

OMKFH

Mûszaki fejlesztés és trsd.

Kurír 129.

folyamatos

OKTK

Kutatási támogatás

Kurír 90.

folyamatos

Illyés Alapítvány

A határon túli magyarság azonosságtudatának megõrzése

Kurír 92/122.

folyamatos

Osztrák-Magyar Akció Alap.

Ausztriai és magyarországi oktatási, kutatási és felsõoktatási együttmûködés

Kurír 114.

folyamatos

XX. Század Intézet

Történet- és társtud. Kutatások

Kurír 114.

folyamatos

Nyílt Társadalom Alap.

OSI 2000

Kurír 114.

folyamatos

Soros Al.

Kulturális és mûvészeti rendezvények támogatása

Pfigyelõ 1998/10. 8. o.
Kurír 100.