Kari Kurír

A JATE Bölcsészettudományi Karának tájékoztató folyóirata

Elektronikus változat:

http://www.arts.u-szeged.hu/kurir

70. szám


1997. január 6.


Információk

1. A Tudományos és Pályázati Bizottság 1997. január 6-i ülésén foglalkozott.az 1997. évi programfinanszrozási pályázat koncepciójával, és a Széchenyi-ösztöndj alább részletesen ismertetett kirásával, végül határozott egy kari tudományos adatbank létrehozásáról, amelynek segtségével a késõbbiekben központilag egy helyen lesznek elérhetõk a kar tudományos életével kapcsolatos alapvetõ információk.

2. A Közbeszerzési Törvény és a 125/1996. VII. 24. Kormányrendelet értelmében a beszerzõ negyedévenként összegyûjti, összesíti az intézmények kiemelt termékek közé tartozó beszerzési igényeit, lebonyolítja a közbeszerzési eljárást. Egyetemünkön a beszerzések, illetve szolgáltatások koordinálását az Ellátási Osztály végzi. (Intézményi szinten árubeszerzés esetén nettó 10 mFt-os értékhatárnál, szolgáltatás esetén nettó 5 mFt-os értékhatárnál tendert kell kiírni.) Ennek értelmében az 1997. évre tervezett beszerzések és szolgáltatások igényeit az említett osztály gyûjti, ezért kérik, hogy a listát 1997. január 15-ig az Ellátási Osztályra minden egység küldje be. A felmerülõ kérdéseket, valamint a januári beszerzések lebonyolítását kérjük, hogy Szöllõsy Ervin osztályvezetõvel (4430), távollétében Vassné Pálfi Máriával (4063) beszéljék meg. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a témával kapcsolatban 1997. január 10-én pénteken, 10 órakor megbeszélést tartunk a Kari Tanácsteremben, melyre minden érdeklõdõt szeretettel várunk.



Rendezvények, konferenciák

1. 1997. január 10-én pénteken, 10 órakor megbeszélést tartunk a közbeszerzési törvénnyel kapcsolatban a Kari Tanácsteremben, melyre minden érdeklõdõt szeretettel várunk

2. 1997-ben Krakkó ad otthont a Nemzetközi Politikai Pszichológiai Társaság kongresszusá-nak. A kongresszus témája: A politikai pszichológia a háború utáni idõszakban. A kongresz-szussal kapcsolatos információk és jelentkezési lap megtalálható a Pályázati Irodában.

3. A Centrál Kör 1997. február 3-12. között rendezi meg téli társadalomkutató terep-gyakorlatát, amivel kapcsolatban további információkat a Pályázati Irodában lehet kérni.

4. A JATE FDSZ bölcsészkari vezetõsége használt gyermekruha-, gyermekcipõ- és játék-börzét szervez 1997. január 31-ére, reggel 8 órától délután 3 óráig. Helye: a Petõfi Sándor sgt-i épület I. tanterme. A börzén lehetõség van arra, hogy a kinõtt, de jó állapotú ruhák, cipõk, megunt játékok díjtalanul gazdát cseréljenek. Ezért szívesen fogadunk minden ezzel kapcsolatos felajánlást. Bõvebb információt a BTK Dékáni Hivatalában Kelemen Éva (4360) ad.



Pályázatok

1. A Mûvelõdési és Közoktatási Minisztérium pályázatot rt ki a SZéCHENYI PROFESSZORI ÖSZTöNDJra. Az ösztöndj célja, hogy az ösztöndjasok alkotóerejüket kiváló kutatói és oktatói teljestményük fenntartására és fokozására fordthassák. Az ösztöndjra pályázhat:

- aki doktori (PhD) vagy mester (DLA) fokozattal rendelkezik;

- a pályázatnak a Mûvelõdési Közlönyben való megjelenéséig nem töltötte be az 55. életévét;

- állami vagy az állam által elismert felsõoktatási intézményben közalkalmazotti jogviszony illetõleg munkaviszony alapján oktatói vagy tudományos kutatói munkakörben munkaköri feladatként oktat, ideértve az MTA által felsõoktatási intézményhez kihelyezett kutatóhely kutatóját is;

- a pályázás idõpontjában még nem alkalmazottja valamely felsõoktatási intézménynek, de rendelkezik az intézmény munkáltatói jogot gyakorló személyének azon nyilatkozatával, miszerint õt az ösztöndj elnyerése esetén az adott felsõoktatási intézmény (az elnyerést követõ legkésõbb harmadik hónaptól kezdve) a megnevezett munkakörben alkalmazni fogja;

- vállalja, hogy az ösztöndj folyóstása idején más felsõoktatási intézményben munkaköri köte-lességként oktató vagy kutató tevékenységet nem folytat, illetve vezetõi feladatot nem lát el.

Az ösztöndj határozott idõre, 4 évre szól. Havi bruttó összege a folyóstás évét megelõzõ évben érvényes minimálbér nyolcszorosa. Ez az összeg az egyéb jövedelmekkel összevontan adóköteles. Évente újabb 500 pályázat folyóstására van lehetõség.

A pályázatot 3 példányban - kizárólag postai úton - lehet beküldeni az alábbi cmre: Professzorok Háza, Felsõoktatási Pályázatok Irodája / SZPÖ

1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Beküldési határidõ 1997. február 10. (legkésõbbi február 10-ei postai bélyegzõvel)

A pályázati anyag beszerezhetõ: az egyetemek és fõiskolák tudományos ügyekért felelõs szervezeti egységénél, a Felsõoktatási Pályázatok Irodájában - 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21. és az MKM Ügyfélszolgálati Irodán - 1055 Budapest, Szalay u. 10-14., valamint a Pályázati Irodában.

2. A Mûvelõdési és Közoktatási Minisztérium PáLYáZATot hirdet áLLAMI éS áLLAMILAG ELISMERT FELSõOKTATáSI INTéZMéNYEK OKTATóI éS KUTATóI RéSZéRE A KöLTSéGVETéSI TöRVéNYBEN MEGHATáROZOTT KUTATáSI ELõIRáNYZATBóL FINANSZROZOTT KUTATáSOK éS FEJLESZTéSEK TáMOGATáSáRA.

A pályázat célja, hogy a felsõoktatási intézményekben végzett, kiemelkedõ tudományos eredményeket gérõ kutatások és fejlesztések, valamint az új utakat keresõ mûvészeti programok támogatásán keresztül elõsegítse a minõségi oktatást és tehetséggondozást, a kiválóság centrumainak létrejöttét és mûködését.

A pályázat céljára évi 700 millió Ft áll rendelkezésre. Pályázni két pályázati kategóriában lehet:

A/ egyéni, csoportos, intézeti, tanszékcsoporti kezdeményezésû, évente legfeljebb 5 millió forint támogatást igénylõ - 4 évnél nem hosszabb futamidejû - programokkal;

B/ intézeti, tanszékcsoporti kezdeményezésû- az intézmény kutatási és fejlesztési stratégiájával összhangban lévõ - intézményi, intézményközi kiemelésû, évente 5 millió forintot meghaladó támogatást igénylõ - 4 évnél nem hosszabb futamidejû - programokkal.

A rendelkezésre álló pályázati forrás csak néhány B kategóriájú program elfogadását teszi lehetõvé.

A pályázati döntési folyamatban elõnyt élveznek azon pályázati programok, amelyek az alábbi kiemelt pályázati célkitûzésekhez kapcsolódnak:

- hazai és nemzetközi felsõoktatási és más kutató-fejlesztõ helyekkel, illetve kísérletezõ mûvészeti centrumokkal tartalmi együttmûködésben valósulnak meg;

- az akkreditált PhD programokhoz közvetlen kutatási hátteret alakítanak ki és tartanak fenn;

- nemzetközileg perspektivikus, országosan úttörõ témaköröket vonnak be a felsõoktatás kutatási vagy mûvészeti spektrumába, különös tekintettel a posztdoktorok, doktoranduszok és hallgatók foglalkoztatására a kutatásokban;

- regionális, határmenti és határon átnyúló kutatási és fejlesztési programok megvalósításában való részvételre irányulnak (pl. a "Régiók Európája" célkitûzés támogatása).

Azonos szakmai értékekkel bíró pályázatok közül elõnyben részesülnek azok a programok, amelyek kiegészítésként saját intézményi vagy egyéb társfinanszírozói forrással rendelkeznek (például: a normatív kutatásfinanszírozási keret egy részét bizonyíthatóan a program finanszírozására fordítják; a vállalkozási szféra és más kutatástámogató társfinanszírozásában valósulnak meg).

Támogatásban részesülhet minden olyan benyújtott pályázati program, amelynek

- vezetõje állami és államilag elismert felsõoktatási intézménynek a program idõtartamára oktató vagy kutató státuszon foglalkoztatott, tudományos (PhD vagy azzal egyenértékû), illetve mester (DLA) fokozattal /vagy a Felsõoktatási törvény 123. (8) bekezdésében említett mûvészeti díjjal/ rendelkezõ alkalmazottja;

- célkitûzéseit a pályázórészletesen dokumentálja;

- megvalósításához adottak a személyi feltételek, és a programban közremûködõ(k) szakmai alkalmassága az adott szakmai tevékenységi területen elfogadott szempontok alapján megállapítható;

- befogadására és a pályázat általános feltételei szerinti kezelésére a témavezetõ intézménye elõzetesen kötelezettséget vállal;

- teljesítéséhez adottak a szükséges tárgyi feltételek, vagy lehetõség nyílik azok beszerzésére a pályázati támogatásból.

A rendelkezésre álló keret 20 %-át a társadalomtudományi, 40 %-át az élõ természet-tudományi, 40 %-át az élettelen természet- és mûszaki tudományi programok kapják. A Kura-tórium az évente meghirdetett pályázatok egyenletes támogatása érdekében az elsõ pályázati ciklusban a költségvetési keret 50 %-ából a rövid futamidejû, 1998. december 31-én záruló; 50 %-ából az ennél hosszabb, de legfeljebb négyéves futamidejû programokat támogatja.

A pályázatokat 3 példányban magyar nyelven (a B/ kategóriában magyar és egy idegen nyelven) kell benyújtani az erre a célra készült formanyomtatvány kitöltésével az ott felsorolt mellékletekkel együtt. A pályázati csomag beszerezhetõ az intézmények tudományos ügyekért felelõs szervezeti egységénél, a Felsõoktatási Pályázatok Irodájánál és az MKM Ügyfél-szolgálati Irodáján (Budapest, V., Szalay u. 10-14.), továbbá elérhetõ számítógépes hálózaton keresztül is a következõ címen: http://www.prof.iif.hu/, valamint a Pályázati Irodában.

A pályázatokat 1997. február 28-áig (intézményi összesítésû leadás esetén a helyszínen 15 óráig, illetve legkésõbb február 28-ai postabélyegzõvel) lehet benyújtani a következõ címen:

Felsõoktatási Pályázatok Irodája,

Professzorok Háza

1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Az A kategóriájú pályázatok 1997. április 30-áig, a B kategóriájúak 1997. május 23-áig kerülnek elbírálásra.

3. Az Országos Mûszaki Fejlesztési Bizottság Alkalmazott kutatási-fejlesztési pályázatot rt ki, melynek célja a magyar gazdaság versenyképességének javtása, ezen belül új, korszerûbb, magasabb értéket képviselõ termékek, eljárásokés szolgáltatások létrehozása az alkalmazott kutatás és a mûszaki fejlesztés állami eszközökkel történõ támogatása útján.

A pályázatok beadási határideje: 1996. január 31. A pályázat részletes lerása megtalálható a Pályázatfigyelõ 1997/1. számának 9. oldalán, valamint a Pályázati Irodában.

4. A Magyar Innovációs Alaptvány innovációs nagydjat rt ki azzal a céllal, hogy az 1996. év legjelentõsebb, nagy hasznot hozó innovációját megvalóstó személyeket, vállalkozásokat és közremûködõket megjutalmazza.

A pályázatok beadási határideje: 1997. február. 24. A pályázat részletes lerása megtalálható a Pályázatfigyelõ 1997/1. számának 11. oldalán, valamint Pályázati Irodában.

5. A Független Alkotók Országos Szövetsége irodalmi pályázatot rt ki hazai és külföldön élõ magyar szerzõk részére, szabadon választott témakörben, vers és próza mûfajban.

A pályamûvek beadási határideje: 1997. április 30. A pályázatok részletes lerása megtalálható a Pályázatfigyelõ 1997/1. számának 12. oldalán, a SANSZ 1997/1. számának 20. oldalán, valamint a Pályázati Irodában.

6. A Soros Alaptvány a következõ pályázatokat rta ki:

a. Elsõkötetes magyar szerzõk mûveinek megjelentetése;

A pályázatok beadási határideje: 1997. január 20.

b. Kulturális folyóiratok támogatása;

A pályázatok beadási határideje: 1997. január 31.

c. C3 Mûhely-pályázat; célja, hogy a hozzájáruljon a kultúra és a kommunikáció kérdéseinek jobb megértéséhez, a digitális média-technológia kutatásához, az Internet kreatv használatához.

A pályázatok beadási határideje: 1997. február 20.

A pályázatok részletes lerása megtalálható a Pályázatfigyelõ 1997/1. számának 4-5. oldalán, a SANSZ 1997/1. számának 28-29. oldalán, valamint a Pályázati Irodában.

7. A Németh László Közép-Európai Akadémia olyan dolgozatok megrására r ki pályázatot, amelyek arra a kérdésre adnak választ, hogy miként válhatna hatékony eszközzé a régió válságproblémáinak megoldásában a felnõttoktatás. A dolgozatok terjedelme max. 20 gépelt oldal lehet. A legsikeresebb pályamunkákat publikálják is.

A dolgozatok beadási határideje: 1997. május 30. A pályázat részletes kirása megtalálható a Pályázatfigyelõ 1997/1. számának 5. oldalán, valamint a Pályázati Irodában.8. A Pro Renovanda Cultura Hungariae Alaptvány a következõ pályázatokat rta ki:

a. "Környezetkultúra" pályázat: célja, hogy az ifjúság pozitv környezeti kultúrájának fejlesztését segtse a környezet védelme érdekében.

A pályázatok beadási határideje: 1997. február 10.

b. Trefort Ágoston-pályázat: a középfokú iskolai képzés új, alternatv programjainak és a hozzátartozó ismerethordozók kidolgozásának támogatása, tankönyvek, tanári kézikönyvek, munkafüzetek megrására, stb. részben a családi életre nevelés, részben pedig a pszichológiai alapvetés és gyakorlati képzés témakörében.

A pályázatok beadási határideje: 1997. február 28.

c. Unger Mátyás-pályázat: a történelemtantás új alapelveinek alapkönyveinek, segédeszközeinek kidolgozása.

A pályázatok beadási határideje: 1997. március 1.

A pályázatok részletes kirása megtalálható a Pályázatfigyelõ 1997/1. számának 5-6. oldalán, a SANSZ 1997/1. számának 25. oldalán, valamint a Pályázati Irodában.

9. A Magyar Filmklubok és Filmbarátok Szövetsége pályázatot rt ki magyarországi filmklubok 1997. I. félévi programjainak támogatására.

A pályázatok beadási határideje: 1997. február 15. A pályázat részletes kirása megtalálható a Pályázatfigyelõ 1997/1. számának 11. oldalán, a SANSZ 1997/1. számának 20. oldalán, valamint a Pályázati Irodában.

10. A JGYTF és a DUE diákújságró pályázatot rt ki "Igy runk mi" cmmel. Pályázni lehet egy még nem publikált tényfeltáró riporttal, portréinterjúval vagy publicisztikával.

A pályázatok beadási határideje: 1997. február 28. A pályázatok részletes lerása megtalálható a Pályázatfigyelõ 1997/1. számának 12. oldalán, a SANSZ 1997/1. számának 29. oldalán, valamint a Pályázati Irodában.

11. A Kortárs Mûvészetért Alaptvány pályázatot rt ki a kortárs mûvészet bemutatkozását, megismerését elõsegtõ programok anyagi támogatására.

A pályázatok beadási határideje: 1997.január 20. A pályázatok részletes lerása megtalálható a SANSZ 1997/1. számának 21. oldalán, valamint a Pályázati Irodában.

12. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége irodalmi pályázatot rt ki olyan prózai rások (visszaemlékezések, elbeszélések, riportok, stb.) számára, amelyek a látássérültek életével, munkájával kapcsolatos témát dolgoznak fel. A pályamûvek terjedelme 3-10 oldal lehet.

A pályázatok beadási határideje: 1997. június 30. A pályázatok részletes lerása megtalálható a SANSZ 1997/1. számának 23. oldalán, valamint a Pályázati Irodában.

13. A Tihanyi Alaptvány pályázatot rt ki többek között I-III. éves bölcsészhallgatók számára, a következõ témák valamelyikére: Egy XX. századi magyar emigráns politikus élete; Egy modern kori magyar egyházi személyiség tevékenysége a mûvelõdésügyben/közügyben; Szociálpolitika a Magyarországon a két világháború között. A pályázat fõdja: 50.000 Ft, valamint az alaptvány a legjobb szerzõknek külföldi ösztöndjat, tutorális képzést, valamint publikációs lehetõséget biztost.

A pályázatok beadási határideje: 1997. június 30. A pályázatok részletes lerása megtalálható a SANSZ 1997/1. számának 36. oldalán, valamint a Pályázati Irodában.

14. A Takács Etel Pedagógiai Alaptvány Kuratóriuma pályázatot hirdet tehetséges pályakezdõ fiatalok számára két formában:

- a., Életkezdési támogatás (1 fõ - 75.000 Ft): pályázhatnak 1997-ben pályájukat megkezdõ vagy az 1996-1997. tanévben pályájukat megkezdett magyar szakos tanárok illetve tanárjelöltek.

A pályázatok beadási határideje:: 1997. május 15.

- b., Önképzési támogatás (min. 30-30.000 Ft támogatás évente 10 fõ részére): pályázhatnak magyar és/vagy pedagógia szakos tanárjelöltek.

A pályázatok beadása folyamatos, a következõ beérkezési határidõ: 1997. március 30.

A pályázatok részletes kirása megtalálható a Pályázati Irodában.

A következõ szám 1997. január 20-án jelenik meg.

A lappal kapcsolatos leveleket, információkat, véleményeket a kurir@primus.arts.u-szeged.hu E-mail címre, illetve a Dékáni Hivatal pályázati irodájába várjuk.

Kari Kurír

A JATE Bölcsészettudományi Karának tájékoztató folyóirata

Kiadja a JATE BTK Dékáni Hivatala

Felelõs kiadó: Dr. Balázs Mihály dékán

Felelõs szerkesztõ: Zilahi Tibor pályázati referens

Érvényes pályázatok határidõ-táblázata

   Határidõ      Meghirdetõ        A pályázat célja, címe  Megjelenés helye
1997. jan. 15.   CEEPUS            1997/1998. évi          Pályázati Tájékoztató
                                   pályázatok              162.;
Kurír 69. 1997. jan. 15. Regensburgi Erasmus /Tempus Pályázati Tájékoztató Egyetem Programme 1996/163. sz. 1997. jan. 15. Nemzeti Irodalmi és vegyes Pályázatfigyelõ 1996/12. Kulturális Alap mûfajú folyóiratok és 3. o. periodikák támogatása 1997. jan. 15. Pro Renovanda Diákcserék és Pályázatfigyelõ 1996/12. Hungariae külföldi hallgatói 8. o. szakmai gyakorlatok támogatása 1997. jan. 20. Soros Al. Elsõkötetes szerzõk Pályázatfigyelõ 1997/1. támogatása 4-5. SANSZ 1997/1. 28-29. o.
Kurr 70. 1997. jan. 30. Magyar Turisztikai pályázat SANSZ 1996/11. 37. o. Turisztikai (benne: rendezvények Szolgálat lebonyolítása) 1997. jan. 31. Soros Al. Kulturális Pályázatfigyelõ 1997/1. folyóiratok támogatása 12. o.
SANSZ 1997/1. 28-29. o.
Kurr 70. 1997. jan. 31. Pro Renovanda Osztrák-magyar közös Pályázatfigyelõ
1996/12. Hungariae múlt kutatása 8-9. o. 1997. jan. 31. Soros Al. Általános kutatói Pályázatfigyelõ 1996/12. ösztöndíj 3-8 hónapra 5.o. Nyugat-Európába vagy az USÁ-ba 1997. jan. 31. Soros Al. Leuveni kutatói Pályázatfigyelõ 1996/12. program 5.o. 1997. jan. 31. Soros Al. Leicesteri kutatói Pályázatfigyelõ
1996/12. program 5-6.o. 1997. jan. 31. Soros Al. Oxfordi és yorki Pályázatfigyelõ 1996/12. kutatói program 6.o. 1997. jan. 31. MFK Magyary Zoltán SANSZ 1996/11. 30. posztdoktori ösztöndíj o.;
Kurír 66. 1997. jan. 31. OMFB Alkalmazott Pályázatfigyelõ 1997/1. kutatási-fejlesztési 9. o.;
Kurr 70. pályázat 1997. jan. 31. DUE Országos Pályázatfigyelõ 1996/9. diákújságíró, 10. o.
SANSZ 1996. szept. diákrádiós pályázat 28. o. 1997. febr. 1. Elõ-Tér Színházi Alkotómunka Pályázatfigyelõ
1996/10. Mûvészeti Iskola 12. o. 1997. febr. 1. többen Szolnok megyei Pályázatfigyelõ 1996/11. néprajzi és
16. o.; nyelvjárási gyûjtõpályázat 1997. febr. 1. The Nederlands Mellon Research Kurír 51.;
Pályázati Inst. for Fellowship Tájékoztató 172. Advanced Studies 1997. febr. 10. MKM Széchenyi professzori Kurr 70. ösztöndj 1997. febr. 10. Pro Renovanda Környezetkultúra Pályázatfigyelõ 1997/1. 5-6.
SANSZ 1997/1. 25. o.
Kurr 70. 1997. febr. 15. Magyar Magyarországi Pályázatfigyelõ 1997/1. Filmklubok Szöv. filmklubok 1997. I. 11. o.
SANSZ 1997/1. 20. félévi támogatása o.
Kurr 70. 1997. febr. 24. Magyar Innovációs Nagydj Pályázatfigyelõ 1997/1. Innovációs Alap. 12. o.
Kurr 70. 1997. febr. 20. Soros Al. C3 Mûhely pályázat Pályázatfigyelõ 1997/1. 4-5.o.
SANSZ 1997/1. 28-29. o.
Kurr 70. 1997. febr. 28. MKM Kutatások és http://www.prof.iif.hu/hir fejlesztések ek;
Kurir 70. támogatása 1997. febr. 28. Pro Renovanda Trefort-pályázat Pályázatfigyelõ 1997/1. /alternatv oktatási 5-6.
SANSZ 1997/1. 25. képzés támogatása/ o.
Kurr 70. 1997. febr. 28. MSZSZ Irka Iroda Pályázat magyar Pályázatfigyelõ
1996/12. nyelvû forgatókönyvek 13. o. írására 1997. febr. 28. Jászságért Al. A Jászság Pályázatfigyelõ
1996/12. történetének kutatása 16. o. 1997. febr. 28. Pro Renovanda Egyetemi versenysport Pályázatfigyelõ 1996/12. Hungariae támogatása 9. o. 1997. febr. 28. JGYTF-DUE Diákújságró pályázat Pályázatfigyelõ 1997/1. 12. o.
SANSZ 1997/1. 29. o.
Kurr 70. 1997. febr. 29. Házi Jenõ Al. Sopron város és megye Pályázatfigyelõ
1996/12. történelmének kutatása 16. o. 1997. márc. 1. Pro Renovanda Unger-pályázat /új Pályázatfigyelõ 1997/1. tpusú 5-6.
SANSZ 1997/1. 25. történelemtantás/ o.
Kurr 70. 1997. márc. 1. American Mellon Post-Doctoral levélben; Kurír 68. Academy in Rome Fellowship of 3 months 1997. márc. 3. Francia kormány 1997-1998. évi Pályázati Tájékoztató franciaországi 172.
Kurr 69. tanulmányi ösztöndíjak 1997. márc. 5. American Mellon Research Pályázati Tájékoztató Research Inst. Fellowship, 1997-1998 172.
Kurr 69. in Turkey 1997. márc. 15. Soros Al. Bolognai kutatói Pályázatfigyelõ 1996/12. program 6.o.
Kurr 69. 1997. márc. 30. Takács Etel Önképzési támogatás Kurr 70. Pedagógiai Alaptvány 1997. márc. 31. Pro Renovanda A Dunatáji népek Pályázatfigyelõ 1996/12. Hungariae kutatása 9. o.
Kurr 69. 1997. márc. 31. Pro Renovanda Diákok a tudományért Pályázatfigyelõ 1996/12. Hungariae pályázat 9. o.
Kurr 69. 1997. márc. 31. Univ. of Mellon Post-Doctoral levélben; Kurír 67. Edinburgh Fellowship of three months 1997. ápr. 1. Pro Renovanda Az idegen nyelvi Pályázatfigyelõ 1996/12. Hungariae tanárképzés, 9. o.
Kurr 69. /Klebelsberg továbbképzés Al./ támogatása 1997. ápr. 1. Univ. of Mellon Research Pályázati Tájékoztató London, Warburg Fellowship, 1997-1998 168.; Kurír 67. Inst. 1997. ápr. 15. Pro Renovanda Kollégiumok, Pályázatfigyelõ
1996/12. Hungariae kollégiumi 10. o.; Kurr 69. rendezvények támogatása 1997. ápr. 15. Soros A. Konferencia program Pály. Tájékoztató oktatók és hallgatók 1996/162.; SANSZ 1996/8. részére 28. o.;
Pályázatfigyelõ 1996/12. 7. o.
Kurr 69. 1997. ápr. 15. W. F. Albright Mellon Research Pályázati Tájékoztató Inst., Jerusalem Fellowship, 1997-1998 172.;
Kurr 69. 1997. ápr. 30. Korber Al. Vizuális korforduló Kurír 69. 1997. ápr. 30. Veres Péter Al. Veres Péter irodalmi Kurír 69. pályázat 1997. ápr. 30. FAOSZ Irodalmi pályázat Pályázatfigyelõ 1997/1. 12. o.
SANSZ 1997/1. 20. o.
Kurr 70. 1997. máj. 1. The Nederlands Mellon Research Kurír 51.;
Pályázati Inst. for Fellowship Tájékoztató 172. Advanced Studies 1997. máj. 15. Takács Etel Életkezdési támogatás Kurr 70. Pedagógiai Alaptvány 1997. máj. 31. ICCROM Médiák a kulturális SANSZ 1996/6-7. 17. o. örökségért 1997. jún. 30. Tihanyi Alap. Pályázat I-III. éves SANSZ 1997/1. 25. o.
Kurr történészhallgatóknak 70. 1997. jún. 30. Magyar Vakok és Irodalmi pályázat a SANSZ 1997/1. 25. o.
Kurr Gyengénlátók látássérültek életérõl 70. Orsz. Szöv. 1997. aug. 1. Trends in Advanced Study Pályázati Tájékoztató 172. Scholarship Fellowship (Netherland) 1997. szept. Pro Renovanda Történelem-földrajz Pályázatfigyelõ
1996/12. 15. Hungariae pályázat 10. o.; Kurr 69. 1997. okt. 15. Pro Renovanda Kollégiumok, Pályázatfigyelõ
1996/12. Hungariae kollégiumi 10. o.; Kurr 69. rendezvények támogatása folyamatos Exemplum A. Kulturális innovációs SANSZ 1996/11. 31. o. kutatások támogatása

A táblázatot hetente frissítem.

Zilahi Tibor

pályázati referens

Szeged, 1997. jan.9.